1
Košarka

FOTO: HOTSPORT/Andrej Kranjc

ŽUĆKOVA LEVICA STIŽE NA MALI KALEMEGDAN: Crvena zvezda savladala Megu!

Objavljeno: 14.02.21 u 22:53

Crveno-beli osvojili prvi trofej u sezoni!

Finale u Novom Sadu je završeno! Crvena zvezda je savladala Megu rezultatom 73:60.

Mega je sjajno startovala. U uvodnim minutima meča su stekli prednost 12:2. Crveno-beli su brzo reagovali i stigli do izjednačenja. Do kraja prvog dela, ekipe su bile u egalu. Mega je na pauzu otišla sa četiri poena prednosti.

U drugom poluvremenu Zvezda je bila znatno kvalitetniji rival. Izabranici Dejana Radonjića su postepeno povećavali prednost i tako stigli do 10. titule u Kupu Radivoja Koraća.

Ekipa Vladimira Jovanovića je još jednom pokazala kvalitet. Mega igra sjajno cele sezone i još jednom su namučili Zvezdu, koja je bila prinuđena da igra bez veoma bitnih igrača.

Dejan Radonjić na turniru nije mogao da računa na Kina Koloma, Korija Voldena, Duopa Rita, Lendrija Noka i Lengstona Hola. Među zaraženim igračima su košarkaši koji važe za lidere ekipe.

Najefikasniji igrači u redovima crveno-belih bili su Dejan Davidovac i Džoni O’Brajant sa po 14 postignutih peona. Pratili su ih Marko Simonović sa 12 i Branko Lazić sa 10 poena. Marko Jagodić-Kuridža je odigrao sjajnu partiju i meč završio sa osam poena, 11 skokova i tri asistencije.

Među izabranicima Vladimira Jovanovića, istakao se Filip Petrušev sa 21 postignutim poenom, šest skokova i asistencijom. Pratio ga je Smit sa sedam poena i šest uspešnih dodavanja.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter