3
Domaći fudbal

FOTO: Youtube printscreen

TERZIĆ I MIJAILOVIĆ PISALI VUČIĆU: „Poštovani predsedniče, razmotrite našu molbu da pustimo 15.000 navijača na tribine!“

Objavljeno: 14.02.21 u 12:49

Čeka se odluka!

Utakmica između Crvene zvezde i Milana na rasporedu je u četvrtak od 18:55, a još uvek nije poznato da li će navijači bodriti svoje ljubimce.

Krizni štab nije dao zeleno svetlo da se na stadion „Rajko Mitić“ pusti 30% kapaciteta po protokolu UEFE.

Čelni ljudi Crvene zvezde, predsednik Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić obratili su se pismom predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Pismo je objavio „Informer“, a ga prenosimo u celosti:

Postovani Predsedniče,

Obraćamo Vam se u vezi organizacije utakmice 1/16 finala UEFA Liga Evrope u kojoj 18.02. FK Crvena zvezda dočekuje AC Milan na stadionu Rajko Mitić u Beogradu.

FK Crvena zvezda je spreman da organizuje utakmicu uz prisustvo 30% navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona, a u skladu sa protokolima UEFA za organizaciju utakmica tokom perioda pandemije virusa covid-19. S tim u vezi Vam dostavljamo ovu molbu da razmotrite mogućnost organizacije utakmice uz prisustvo 15.000 navijača, koliko iznosi 30 odsto kapaciteta našeg stadiona.

Velika želja Kluba i miliona zvezdaša je da sedmostrukog šampiona Evrope dočekamo uz podršku sa tribina. Poznato je koliko Klubu znači podrška naših navijača. Sigurni smo da bi njihovim prisustvom naš tim imao veliku prednost pa samim tim i znatno veće šanse za uspeh. Nadamo se da bi eliminacijom renomiranog rivala u ovom dvomeču možemo da otvorimo vrata Klubu za nove uzlete u sam vrh evropskog fudbala. Zbog toga verujemo da snagom Vašeg autoriteta možete da nam pomognete da dočekamo veliki AC Milan, sa kojim imamo dugu tradiciju međusobnih duela, pred navijačima.

FK Crvena zvezda bi u organizaciji utakmice striktno poštovala sve propisane mere: obezbeđivanje fizičke distance, nošenje maski, provera telesne temperature i drugi elementi propisani strogim protokolima republičkog kriznog štaba i UEFA.

Takođe, imajući u vidu da je naša zemlja među svetskim i evropskim liderima u sprovođenju vakcinacije verujemo da bi rizici bili svedeni na najmanju moguću meru.

Poznato je da bi utakmica u Beogradu predstavlja veliku promociju za našu Srbiju i Beograd kao i da smo nedavno imali pozitivan primer organizacije Superboula u SAD, a uz prisustvo 30% navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona nadamo se da cete naći nas zahtev kao opravdan.

Najljubaznije Vas molimo da razmotrite našu molbu kao veliki ljubitelj sporta i fudbala, posebno uvažavajući Vašu veliku želju za promocijom naše Srbije.

Na kraju, želimo da Vam se zahvalimo na Vašoj istrajnoj borbi u ovim teškim vremenima za našu državu!

Živela Srbija!
Živela Zvezda!

Srdačni pozdravi sa stadiona Rajko Mitić,

Predsednik
Svetozar Mijailović
Generalni direktor Zvezdan Terzić

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter