0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter screenshot

NOVA VRTEŠKA NA KLUPI PANTERA: FMP ponovo promenio trenera!

Objavljeno: 14.02.21 u 11:04

Još jedna promena na klupi FMP.

Posle poraza od Vojvodine u četvrtfinalu Kupa, na klupu ekipe iz Železnika dolazi Vanja Guša (54).

Guša je tokom svoje trenerske karijere već bio deo sistema KK FMP, sa kojim je ostvario i velike uspehe osvajajući u dva navrata juniorsku Evroligu, preuzima to mesto od Bojana Đerić koji je u prethodnom periodu obavljao privremeno tu funkciju, nakon odlaska Vlade Jovanovića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

– Klub se ovom prilikom zahvaljuje Bojanu Đeriću na velikoj energiji i radu koji je uložio, preuzimajući privremeno ekipu u vrlo nezahvalnom trenutku. Tokom tog perioda tim je zabeležio vrlo važne pobede u ABA ligi u duelima sa Olimpija Cedevitom i Splitom. On će prema ranije utvrđenom dogovoru, ostati u klubu, i biće pomoćnik novog trenera Vanje Guše u stručnom štabu, poručili su Panteri.

FOTO: KK FMP

Ime Vanje Guše vrlo je dobro poznato svim ljubiteljima košarke na ovim prostorima. Bio je šest godina član FMP-a, vodeći mlađe selekcije sa kojima je osvojio dve titule Evrolige, a tokom tog perioda formiran je i veliki broj igrača koji su, a i danas čine važan deo srpske košarke. Nakon toga karijeru nastavio je da gradi na Bliskom Istoku, a povratak u srpsku košarku obeležio je odličnim rezultatima sa KK Zlatibor iz Čajetine u periodu od 2017-2019. godine kada je klub osvojio nacionalni kup, plasirao se u završnicu Kupa Radivoj Koraća i Superligu Srbije.

Takođe, tokom svoje karijere vodio je u tri navrata i mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje za igrače do 16 i 17 godine, kao i univerzitetski tim. Prvi trening sa timom, Vanja Guša obaviće već tokom vikenda, a prvu zvaničnu utakmicu vodiće 27. februara godine protiv Olimpije Cedevite u Ljubljani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter