in , ,

REŠENA MISTERIJA! Direktor stadiona Partizana odgovorio Stanojeviću, a evo šta je rekao o zaleđenom terenu!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Nakon oštrih reči trenera Partizana, Aleksandra Stanojevića, direktor stadiona u Humskoj, Aleksanadar Stepanović odgovorio je strategu prvog tima.

Šef stručnog štaba Partizana se pitao šta se desilo sa grejačima na terenu i zašto je teren na meču sa Novim Pazarom bio toliko tvrd i neugodan za igru, a sada je dobio odgovor.

– Evo sada se vraćam sa terena i nisam mogao da primetim da je teren bio zaleđen. Da budem iskren, to sam uradio i sinoć posle utakmice. Mi smo 24 sata pre početka utakmice aktivirali grejače i oni su radili tri sata pre početka meča. Malo sam iznenađen izjavom trenera Aleksandra Stanojevića.

– Hajde da vidimo gde je on to primetio da je teren zaleđen. Možda postoje neki džepovi gde je bio problem, ali mi to nismo videli. Moramo da budemo svesni da je pre 48 sati padala kiša i da je temperatura naglo pala na minus osam, kao i da se nije bila ispod minus pet. I pored toga mi smo sve uradili da bi teren bio spreman za meč – kazao je Stepanović za ’24sedam’.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

On je dodao da su se videli tragovi kopački na terenu

To nam govori da teren nije bio zaleđen. Nije bilo klizanja ili nekih startova koji su bili uzrokovani lošim stanjem terena. Nema dileme da ćemo razgovarati na ovu temu sa trenerom kako bi nam on ukazao gde je bilo zaleđeno.

Međutim, jedan od problema može da bude gašenje grejača tri sata pre meča, na -8 to može da bude problem.

– Oni su na dubini većoj od 23 centimetara, jer ne smeju da budu bliži, kako ne bi izgoreo koren trave. Moraju da se isključe tri sata pre početka utakmice, jer ne mogu da rade istovremeno kada i reflektori. Naša trafostanica ne može da izdrži takav napor. Sada smo u fazi i da taj problem rešimo. Činjenica da do pre nekoliko dana nismo imali priliku da ih isprobamo, jer su nam to nisu omogućili vremenski uslovi.

– Trava mora da bude u “plus jedan” i onda ti nisu potrebni grejači, koji su podeljeni u četiri sektora. Tako se greje teren. Mi smo kupili njih pre godinu i po dana i činjenica je da ih do sada nismo aktivirali. Inače, to su grejači iz Rusije. Stadion Rubina koristi iste kao i mi – rekao je Stepanović.

Autor: HotSport

Diskusija

Odgovorite
  1. U pravu je čovek , a trava nam je kao na stadionu Reala . Bravo majstore hahahaha, ala ovaj laže pa razbija .

  2. Ovaj direktor stadiona veliki strucnjak, vidi se iz njegovih reci. Kaze temperatura -8, ali se nije spustila ispod -5. Ne mogu da shvatim bas to, ali on verovatno zna sta je hteo da kaze.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SUPERLIGA SRBIJE: Četiri gola u Lučanima, Surduličani oštećeni! (VIDEO)

POBEDA ZVEZDE PRED MEČ SA MILANOM! Minimalac crveno-belih protiv Radničkog, trener domaćih Gaćinović isključen! (VIDEO)