0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

JUNAK DERBIJA STEFAN ČOLOVIĆ: ‘Lopta je samo tamo mogla da prođe’

Objavljeno: 13.02.21 u 14:20

O spektakularnoj utakmici na Banovom brdu i remiju u duelu Čukaričkog i Vojvodine (3:3) dugo će se pričati.

Na kraju, bod Brđanima u poslednjim trenucima utakmice doneo je Stefan Čolović, ‘bombom’ sa 15 metara. Prisetio se novajlija u belo-crnom dresu, još uvek ‘vruće glave’, detalja koji su presudili u derbiju sa Novosađanima.

Lepo sam ispratio akciju, izvukao se prema drugoj stativi, ka ivici šesnaesterca, osetio sam da bi lopta mogla tu da dođe. Kad se to već dogodilo, gledao sam da što jače pogodim okvir gola, ali da ne šutnem visoko. Svi igrači oba tima, računajući i našeg golmana, bili su u šesnaestrecu Vojvodine. Čini mi se da je lopta samo tamo mogla da prođe – kazao je Stefan Čolović.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Sjajan osećaj je biti akter ovakve utakmice, ali Čolović je naveo da je bilo i prilično stresno:

– Vrlo, vrlo napeta utakmica. Bili smo bolji rival, pogotovo u prvom poluvremenu, mogli smo lako da povedemo i sa tri gola razlike. Naravno da je Vojvodina dobra ekipa, posle crvenog kartona bilo nam je mnogo teže, tada je utakmica poprimila potpuno drugačiji tok. Novosađani imaju pre svega kvalitetne pojedince, postigli su brzo dva gola i izjednačili, potom i treći. Bili smo tada malo i u panici, nije bilo lako.

Čolović je priznao da je u jednom trenutku delovalo kao da će njegov tim lako doći do sva tri boda.

– Sa klupe je zaista delovalo kao da ne postoji šansa da izgubimo. Na kraju smo mi bili ekipa koja je „ganjala“ rezultat. To je fudbal, ispalo je odlično na kraju. Bila je ovo jedna od najinteresantnijih utakmica koje sam odigrao u karijeri.

Da li je prvenac u Čukaričkom jedan od najdražih golova u karijeri?

Jedan od dražih, bez dileme. Desilo se još dva-tri puta da sam pogađao u poslednjim minutama utakmice, ali ovaj gol ima daleko veći značaj od tih, s onzirom na razvoj događaja na terenu. Bilo je baš napeto i burno.

Šta vam je šef struke kazao prilikom ulaska na teren?

– Doživeo sam da budem među iskusnijim igračima u timu, pa je i moja uloga kad sam kročio na teren bila u skladu sa tim. Ideja je bila da probamo da zadržimo loptu, da probamo da igramo pod pritiskom što bolje, povezanije. Na žalost, primili smo brzo dva gola, nismo baš uspeli u svemu tome.

I u Inđiji Čolović je ušao sa klupe, i tada je mogao da postigne pogodak.

– Bila je još lakša pozicija nego ova protiv Vojvodine, ali je protivnički igrač uklizao i uspeo da izblokira moj udarac. Vratilo se kad je bilo mnogo bitnije. Svakome je bitno da počne u novom klubu na ovakav način, pre svega zbog samopouzdanja. Ipak, ovo je samo jedna utakmica – upozorava Čolović.

Srđan Mijailović je dobio crveni karton početkom drugog poluvremena, posle meča se izvinio saigračima, koji mu naravno nisu zamerili, s obzirom da se sve dogodilo u žaru borbe.

– Meni je poručio da biram, da li da me vodi na ručak ili na večeru. Naravno da je to bila šala, on je jedan od naših najboljih igrača, svakom može da se desi takva situacija.

Vremena za odmor nije bilo, već u subotu od 11 časova Brđani su imali trening, verovatno još pod velikim utiskom svega što se dešavalo prošle večeri. U utorak će belo-crni imati novi ispit na evropskom putu, ići će u goste Radu na Banjici.

– Rad se uvek pojača u drugom delu sezone. Uzeli su četiri boda iz dve teške utakmice, u borbi su za opstanak, motivisani su. Mi ćemo ići na tri boda, protiv svakog, pa i na Banjici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter