3
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PROLETER DOČEKUJE ZLATIBOR I OČEKUJE PRVI TRIJUMF OVE GODINE: Golman Vasiljević veruje u pobedu!

Objavljeno: 11.02.21 u 16:55

Fudbaleri Proletera u petak (14:30) dočekuju Zlatibor u meču 21. kola Superlige Srbije.

Novosađani priželjkuju prvi trijumf u ovoj godini, pošto su u prethodnom duelu poraženi od Rada (1:0).

Pred utakmicu sa Zlatiborom za HotSport je govorio golman Proletera, doskorašnji čuvar mreže Crvene zvezde, Nikola Vasiljević.

FOTO: FK Crvena zvezda

Iako si bio sa prvim timom, nisi ostao u Zvezdi, šta misliš da je ključan razlog?

NV: Crvena zvezda je veliki tim, u kome je konkurencija jaka na svakoj poziciji, a posebno na golu. Prvi golman je Milan Borjan koji je neprikosnoven na golu, tu je i Popović koji se nenadano vratio u tim, razgovarao sam sa ljudima u klubu, za mene je najbolja opcija bila da odem na pozajmicu, želim da branim, potrebne su mi utakmice kako bih održao kvalitet i svežinu.

Proleter je prodao Petrića, ti si ubrzo stigao kao zamena.. Koliko je teško igraču da dođe pred sam početak prvenstva?

NV: Promena kluba nikada nije laka. Ipak, u Proleteru ima dosta ljudi koje poznajem i nije mi bilo teško da se priviknem na novu sredinu. U klubu je lepa atmosfera, saigrači su me od prvog trenutka prihvatili i to je u mnogome olakšalo moj dolazak.

Zašto si odlučio da prihvatis poziv Proletera?

NV: Poziv Proletera prihvatio sam, kao što sam rekao, radi se o dobrom timu, u njemu je atmosfera na visokom nivou, a pod trenerom Brankom Žigićem klub se bori za vrh tabele, to me je privuklo da se preselim u Novi sad.

Loš start polusezone, sada vam dolazi Zlatibor, kakva su očekivanja?

NV: Gde god da sam igrao, igrao sam na pobedu, Zlatibor je pokazao u prvom delu sezone da može da bude neugodan protivnik. Na Banjici smo poraženi minimalcem, iskusniji smo sada za taj meč. O kvalitetu narednog protivnika najbolje govori podatak da su protiv Spartaka odigrali 1:1. Pripremili smo se za utakmicu, igramo na našem terenu, uradićemo sve da se vratimo na pobednički kolosek.

Da li bi na leto mogao da dobiješ veću šansu u Crvenoj zvezdi?

NV: To ne zavisi od mene. Mnogo je faktora koji o tome odlučuju. Ono što mogu da obećam navijačima jeste da ću vredno raditi, a ukoliko šansa bude došla, spremno ću je dočekati. San svakog fudbalera koji potpiše za crveno-bele jeste da u prvom timu pokaže kvalitet koji ga je preporučio Zvezdi.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter