1
Intervju

FOTO: KK Vojvodina

PETAR RAKIĆEVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Ovo je veliki uspeh i verujem u pobedu protiv Mege! Milina je gledati Nikolu Jokića u NBA ligi’

Objavljeno: 11.02.21 u 21:45

Prvak Evrope sa mladom reprezentacijom Srbije iz 2015. godine, govorio je za HotSport nakon velike pobede njegovog tima.

Rođen je 1995. godine u Prokuplju , gde je i napravio prve košarkaške korake. Seniorsku karijeru je započeo u ekipi Mladosti iz Čačka, a potom sledi Metalac. U Valjevu se afirmisao i privukao pažnju brojnih klubova. 2016. godine Petar Rakićević stiže na Mali Kalemgdan i potpisuje za Crvenu zvezdu. Nakon epizode u redovima crveno-belih, Petar je nastupao za FMP, Dinamik, Krku, Dzukiju iz Litvanije, a sada sa uspehom nosi dres Vojvodine. Izabranici trenera Miroslava Mute Nikolića, savladali su FMP i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća. U pobedi Vojvodine, Rakićević je učestvovao sa četiri poena, pet asisitencija i čak 10 skokova. Tokom cele sezone, Petar je jedan od lidera ekipe iz Novog Sada. Nakon važne pobede za Vojvodinu, Rakićević je za HotSport govorio o utiscima, očekivanjima, a dotakao se i majstorija koje izvodi Nikola Jokić u NBA ligi.

Kako se osećaš nakon pobede protiv veoma kvalitetnog sastava? FMP je standardni učesnik ABA lige.

PR: Ovo je velika i veoma značajna pobeda za nas! Sjajan je osećaj slaviti protiv jače, iskusnije, ekipe sa puno energije. Pobeda će nam dosta pomoći u nastavku sezone, ona je dokaz da možemo da igramo sa svima.

U polufinalu vas očekuje duel sa ekipom Mege. Da li veruješ u trijumf?

PR: Naravno da verujem u pobedu! Pristup je isti kao i sa ekipom FMP-a. Igra se na jednu dobijenu utakmicu i izlazimo da pokažemo sve što znamo. Smatram da će duel sa Megom biti još zahtevniji! Oni igraju veoma brzo i agresivno.

Kog igrača iz protivničke ekipe bi izdbojio kao najveću pretnju po koš Vojvodine?

PR: Mega je odlična ekipa sastavljena od velikog broja kvalitetnih igrača. Istakao bih da najveća pretnja dolazi od Filipa Petruševa. Centar briljira ove sezone u ABA ligi i bez sumnje je jedan od najboljih igrača.

Ovo je drugi put u karijeri da sarađuješ sa Miroslavom Mutom Nikolićem. Kakav izgleda rad sa čuvenim trenerom?

PR: Muta i ja imamo poseban odnos, zaista volim da sarađujem sa njim. On je veliki stručnjak i bez dileme jedan od najboljih trenera sa kojima sam radio u toku karijere.

Da li pratiš NBA i ko će po tvom mišljenju osvojiti prsten ove sezone?

PR: Ranije sam više pratio, a sada zbog naših igrača. Ne bih mogao da izdvojim jednu ekipu. Timovi ove sezone izgledaju sjajno, a veliki broj ekipa je u svoje redove doveo superstar igrače.

Koji je tvoj komentar na sjajne partije Nikole Jokića?

PR: Pa Nikola se bukvalno igra….On uživa u košarci, a mi uživamo dok gledamo njegove majstorije. Njegove partije su brilijatne, milina je gledati ga -zaključio je Petar Rakićević u razgovoru za HotSport.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter