0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Mega Soccerbet/Ivica Veselinov.

MEGA PROTIV MLADOSTI U KUPU RADIVOJA KORAĆA – Jovanović: ‘Želimo da damo sve od sebe’

Objavljeno: 10.02.21 u 15:55

Košarkaši Mega Soccerbeta u četvrtak 11. februara od 15 časova započinju takmičenje na završnom turniru Triglav osiguranje Kupa ‘Radivoj Korać’ i to četvrtfinalnim duelom protiv ekipe Mladost Zemun.

Utakmica će se igrati u maloj dvorani ‘SPENS’ u Novom Sadu bez prisustva gledalaca zbog pandemije Covid-19, a pobednik iz ove utakmice će se u subotu od 18:30 sastati sa boljim iz duela FMP – Vojvodina.

Mega će na finalnom turniru moći da računa na sledećih 14 igrača: Nikola Mišković, Dejšon Smit, Filip Petrušev, Milenko Tepić, Stefan Momirov, Marko Simonović, Mihailo Jovičić, Luka Cerovina, Karlo Matković, Malkolm Kazalon, Aleksandar Langović, Nikola Jović (2003), Nikola Đapa (2004) i Danilo Labović (2003).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Mega je igrala tri puta u finalu Kupa Radivoja Koraća uz jedan osvojen trofej 2016. godine kada je u nezaboravnom finalu u hali ‘Čair’ u Nišu savladala Partizan sa 85:80.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred početak završnog turnira Kupa Radivoj Korać istakao da će njegova ekipa pokušati da njegova ekipa želi da da sve od sebe kako bi na ovom takmičenju bila što bolja:

– Radi se o jednom veoma važnom takmičenju u kome se igraju maksimalno tri utakmice do trofeja. Neki smatraju da je zbog toga najlakše, ja ne delim to mišljenje jer je to sistem u kome posle svake utakmice može da se ide dalje ili se vratiš kući. Svako od učesnika Kupa, bez obzira na nivo takmičenja u kome učestvuje, gaji svoje ambicije. Zbog ovakvog sistema svaki učesnik ima svoju šansu da završi u finalu ili čak osvoji trofej. Mi imamo svoje ambicije, pokušaćemo u svakoj utakmici koja je ispred nas od početka budemo maksimalno koncentrisani i fokusirani. Želimo da damo sve od sebe da na ovom takmičenju budemo što bolji izjavio je trener Mege.

Kapiten Mege Milenko Tepić je istakao da je na ekipi da pronađe mane u igri Mladosti i kako da ih napadne:

Kup je jako zanimljivo takmičenje koje ima specifičnu težinu, svaka utakmica je „ideš dalje ili ispadaš“ što povećava pritisak i daje mu posebnu draž. Svi timovi dolaze posebno motivisani svako tu vidi neku svoju posebnu šansu. Bez obzira na sve to, na nama je da se spremimo kao što smo to i do sada radili, bez velikog pritiska, da se skoncentrišemo samo na sledećeg protivnika i da tako gledamo utakmicu. Naš prvi protivnik je ekipa Mladosti koja ima veoma dobar tim, nisu slučajno prvi u KLS-u. Imaju i dobar broj kvalitetnih i stranih igrača. Na nama je da pronađemo njihove mane u igri i način na koji da ih napadnemo, da odigramo dobru utakmicu za koju se nadam da će nas odvesti u polufinale – istakao je Tepić.

Četvrtfinalni duel Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać između ekipa Mega Soccerbet i Mladost Zemun zakazan je za četvrtak 11. februar od 15 časova u maloj dvorani SPENS u Novom Sadu uz direktan prenos na TV Arena Sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter