0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

LEGENDARNI VEZISTA POČINJE TRENERSKU KARIJERU: Ukrajina je prva destinacija!

Objavljeno: 10.02.21 u 20:17

‘Da budem iskren, čak je i moj agent bio iznenađen kad je saznao da želim da odem u Ukrajinu, ali bio sam čvrst u svojoj odluci’.

Bivši fudbaler Barselone od srede je i zvanično pomoćni trener ekipe Olimpika iz Donjecka. Ovim ugovorom, Jaja Ture započinje trenersku karijeru. Tokom igračke karijere ostavio je dubok trag u svetskom fudbalu. Sa velikim uspehom je nastupao za Beveren, Metalurg iz Donjecka, Olimpijakos, Monako, Barselonu, Mančester Siti, i Cindao. Ture je bio jedan od lidera poznate generacije reprezentacije Obale Slonovače. Selekcija iz Afrike je u jednom trenutku na terenu imala velikane poput Turea, Drogbe, Kalua, Žervinja….

Dobrodošao, Jaja. Superzvezda iz Obale Slonovače pridružila se trenerskom osoblju Igora Klimovskog– piše  u saopštenju Olimpika.

Olimpik iz Donjecka je trenutno sedmoplasirana ekipa u nacionalnom šampionatu Ukrajine. U narednom kolu očekuje ih duel sa ekipom Dinamo Kijeva.

Svoju profesionalnu karijeru započeo sam u Donjecku. Sada sam ovde da započnem svoj trenerski put. Naravno, razumem da Olimpik nije Metalurg, ali dobro se sećam koliko su ljudi bili ljubazni i otvoreni u Donjecku. Vrlo sam impresioniran lokalnim mentalitetom. Da budem iskren, čak je i moj agent bio iznenađen kad je saznao da želim da odem u Ukrajinu, ali bio sam čvrst u svojoj odluci. Nije tako lako pronaći mesto gde možete mirno, bez nepotrebnog pritiska učiti, gde ćete biti prihvaćeni kao prijatelj. Drago mi je da je trener Olimpika dopustio da se pridružim njegovoj ekipi- rekao je Ture.

PROČITAJTE JOŠ: HRVATI NASTAVILI PO STAROM I ODVOJILI KOSOVO OD SRBIJE! Dinamo vredi kao Zvezda i Partizan zajedno, njihova liga najbolja na prostoru bivše SFRJ!? (FOTO)

Siguran sam da mogu da budem koristan igračima Olimpika kao profesionalac i stariji prijatelj. Negde ću nešto da predložim, podelim znanje i viziju fudbala. Pun sam entuzijazma za posao – zaključio je legendarni fudbaler.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter