4
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

BEN VLADAO TERENOM: Krilni igrač Zvezde se protiv Novog Pazara istakao prodorima

Objavljeno: 10.02.21 u 12:15
Crvena zvezda bila je odlična na premijeri prolećnog dela sezone i savladala na gostujućem terenu Novi Pazar 3:1.

Prema statistici, osim odlične ‘pas’ igre, igrači crveno-belih istakli su se i u prodorima driblingom. Jedan od ključnih igrača i najuspešnijih u tom parametru bio je El Fardu Ben.

Krilni igrač Zvezde, Ben, istakao se odličnim prodorima iz driblinga u kojima je bio uspešan 100 posto 6/6. Pored odličnih finti, četiri puta je proigrao saigrače, a od toga je imao tri ključna dodavanja. Uspeo je da zabeleži i asistenciju kada je uposlio Milana Rodića kod prvog gola sjajnim izvođenjem kornera u drugom minutu meča.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Iako je u ‘pas’ igri najuspešniji bio vezni igrač Veljko Nikolić sa 33 precizna od 39 dodavanja, odmah iza njega našao se Ben sa 30 tačnih pasova od 37 što iznosi 77 procenata uspešnosti. Takođe, Ben se nametnuo kao jedan od glavnih igrača na terenu jer je preko njega išlo 64 napada, a od toga je pet akcija odigrano u šesnaestercu protivnika.

Pružio je El Fardu Ben fenomenalnu partiju u 20. kolu nacionalnog prvenstva i pokazao da se nalazi u zavidnoj formi, a verujemo da će navijači crveno-belih imati prilike da uživaju u sjajnoj igri momka sa Komorskih ostrva i u duelima koje Zvezdu očekuju u nastavku sezone.

0
0

4 Komentara

  1. Ben je u Zvezdi evo već nekih tri godine i nikada za te tri godine nije napravio jedan jedini prodor uz dribling. On jednostavno nema sposobnost da reši situaciju “1 na 1”! Ben ulazi u 34. godinu, vrlo je spor, nema skok igru, nema duel igru i onda se neko čudi zašto ga se niko iz sveta ne interesuje za Bena! Tvrdnja u ovom tekstu da je Ben imao nekoliko prodora u Pazaru ne odgovara istini. Ben je imao nekoliko pokušaja prodora i na tome se sve završilo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Jeste, bravo Pedja! Kao potvrda tvojih reči je i veliko interesovanje stranih klubova za Benom! Ali, Ben čvrsto stoji na zemlli, ne može njega da poljulja ni veliko interesovanje stranih klubova (naravno u video igrici “Real Manager”), neće on nigde iz Zvezde (jer ga niko i ne traži). Eto, koliko je dobar Ben!

    0
    0
    Odgovori
  3. Eto zasto „kapitalac“ Ben igra stalno. Na stranu ova utakmica, ovu je odigrao odlicno, ali on je vrlo koristan igrac u svakoj utakmici.

    0
    0
    Odgovori
    • Pedja, pripremi se da odgledaš dve utakmice protiv Milana, pa ćeš nadam se shvatiti ko je Ben u evropskim razmerama!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter