2
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/printscreen

DOKTOR TIODOROVIĆ: ‘Neka nose maske i drže rastojanje, pa će moći na stadion’, MIJAILOVIĆ: ‘Rekli su da će poštovati sve mere’

Objavljeno: 09.02.21 u 10:58

Glavna tema u sportskoj javnosti u Srbiji prethodnih dana jeste pitanje da li će na utakmici između Crvene zvezde i Milana 18. februara, na tribinama stadiona ‘Rajko Mitić’ moći da prisustvuju navijači.

Član Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović i predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, bili su gosti Jutarnjeg programa na Prvoj televiziji i govorili su o ovoj temi.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Prvi čovek crveno-belih, Svetozar Mijailović je objasnio kako izgleda protokol UEFA i da je klub spreman da bezbedno organizuje utakmicu sa Milanom na kojoj bi bilo 30 odsto od kapaciteta stadiona.

– Velika želja svih zvezdaša je da se vrate na stadion Crvene zvezde i stadione širom Srbije. UEFA je precizno odredila kada se igra sa publikom i kada se ne igra sa publikom. Po protokolu UEFA svaka treća stolica može da bude popunjena, to je 30 odsto kapaciteta. Na ulazu se obavezno meri temperatura. Distanca mora da se poštuje. Mi smo izvršili pripreme i očekujemo odluku Kriznog štaba – rekao je Mijailović.

Svoje mišljenje izneo je i doktor Tiodorović, koji je rekao da bi kao ljubitelj sporta voleo da vidi publiku na utakmici sa Milanom, ali da bi se to dogodilo potrebno je da sami navijači poštuju mere koje se donesu.

– Veliki sam ljubitelj sporta, želim da podržim mog velikog prijatelja Svetozara Mijailovića. Deluje dosta dobro ovo što je on rekao, samo da se sprovede. Mi svaki dan pratimo podatke iz COVID bolnica i COVID ambulanti. Doktori traže da ne ukidamo mere. Broj zaraženih se smanjuje, ali očekujemo porast kad krenu ljudi da se vraćaju sa Zlatibora i Kopaonika. Takođe, počele su škole. Kada bismo mi ‘delije’ i ‘grobare’ uspeli da ubedimo da sede na rastojanju i sa maskama, ne bi bilo problema. Iskreno, voleo bih da publika bude na utamici, dolazi evropski velikan kakav je Milan. Zato je važno da poštujemo pravila koja su donesena – istakao je doktor Tiodorović.

Prvi čovek Crvene zvezde Svetozar Mijailović otkrio je da se sa navijačima već pričalo i odgovorio na pitanje da li je moguće da se sve mere i pravila poštuju.

– Apsolutno je moguće! Mi smo razgovarali sa njima. Rekli su da će sve mere da poštuju. Mi ne možemo da garantujemo da neće da bude ispada. Mi smo lekarima donirali sezonske karte i voleli bismo da oni budu na toj utakmici i voleli bismo da im ne ukinemo šansu da gledaju Crvenu zvezdu – istakao je prvi čovek šampiona Srbije.

 

 

0
0

2 Komentara

  1. Nemojte da nas pravite budalama,ko pita Tiodorovica i Mihailovica dali ce biti publike ili ne,zna se ko odlucuje o tome.Kako bude odlucijio sveznajuci Vucic bice tako.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter