1
Domaći fudbal
Amir Bislimi I Nikola Petrić poziraju za Hotsport

FOTO: HotSport

PROLETER OZVANIČIO JOŠ JEDAN ODLAZAK: Andrejević napušta Slanu baru, Bislimi za HS: ‘Mi i Čukarički jedini pravimo inostrane transfere u doba korone’

Objavljeno: 07.02.21 u 21:35

Još jedan fudbaler napustio je danas novosadski Proleter.

U pitanju je 28-godišnji Aleksandar Andrejević, koji će karijeru nastaviti u Koreji.

Povodom ovog transfera i novog posla kluba sa Slane bare, za HotSport govori sportski direktor Proletera Amir Bislimi.

Nakon nekoliko godina Andrejević napušta tim, zašto ste odlučili da ga prodate?

Andrejević je igrač koji ima najvše utakmica u dresu Proletera i kao takav igrač je mnogo zadužio klub. Stav UO da Proleter nikad neće stati na put igračima koji mogu da obezbede sa novim ugovorom svoju budućnost, porodicu. Ugovor sa timom iz Koreje je potpisao na tri godine, počeo je Bislimi razgovor za HotSport.

Spomenite mi koji je tim i obeštećenje, ako nije tajna?

Tim je iz prve lige Koreje, Gvangju. Pregovori su trajali malo duže, ali je sve napokon utanačeno. Andrejević je potpisao ugovor na tri godine. Prema klauzuli u ugovoru , iznos transfera nije za javnost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Da li je već spremna zamena za njega?

Zamena za Andrejevića je spremana dugo, a to je Dušan Joković. Od njega očekujem da bude stub odbrane u narednom periodu.

Koliko je teško ostati bez bitnog igrača u momentu kada je liga već počela?

U igračkom smislu, nije ništa problem. Možda u emotivnom smislu, teško je pozdraviti se tim ljudima. Babić, Andrejević, Petrić, to su igrači koji su ostavili deo sebe u ovom klubu. Ali sa druge strane, jedino mi je drago jer u doba COVID-19, jedino Proleter pravi inostrane transfere uz Čukarički. Samo što je Čukarički to podigao na najviši nivo u Srbiji. To je način poslovanja kojem teži Proleter. Matijašević koji je to započeo i zamislio, dolazi danas kao rezultat naplate Tedića, Kamenovića i itd. Da klub živi od prodaje igrača . Malo je klubova koji tako žele da posluju. Ostali žive od danas do sutra uz pomoć opština. Mi smo danas u protokolu imali 12 bonus igrača. Ne može ništa preko noći, ali mislim da će uskoro sve doći na naplatu, zaključio je Bislimi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter