0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Tuhelov tim prvi put primio gol od njegovog dolaska, Čelsi na kraju savladao Šefild

Objavljeno: 07.02.21 u 22:40

U poslednjem nedeljnom meču 23. kola Premijer lige Čelsi je slavio na gostovanju Šefild junajtedu i pobedu upisao rezultatom 2:1.

Čelsi je primio prvi gol od kada je ekipu preuzeo Tomas Tuhel, ali je pronašao način da pobedi današnjeg rivala. Plavcima je ovo treći trijumf zaredom, a imaju i remi od kada je Frenka Lamparda nasledio nemački trener.

Šefild je veliku priliku imao već u prvom minutu, kada je probao Burk, a 11 minuta kasnije sudija Kevind Frend je pokazao na belu tačku nakon faula Čilvela, ali je tu odluku promenio nakon intervencije VAR.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Nakon toga nije bilo više uzbuđenja, sve dok Mejson Maunt nije na pas Tima Vernera pogodio u finišu prvog poluvremena. Domaćima se posrećilo u 54. minutu pa su do izjednačenja došli zahvaljujući autogolu Antonija Rudigera.

Već u 58. je postavljen konačan rezultat – ovog puta je Verner iznudio penal, a siguran realizator je bio Žoržinjo.

Mogao je domaćin u 95. minutu do izjednačenja, ali je golman Edoard Mendi zaustavio atraktivan šut Bilija Šarpa.

Čelsi je upisao 11. pobedu u sezoni i sada je peti na tabeli, ima isti broj bodova kao Vest Hem, a jedan manje od Liverpula, koji je u zoni Lige šampiona. Šefild ostaje poslednji sa 18 poraza i samo 11 bodova, a u narednom kolu će u goste Vest Hemu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter