0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

SLS: Partizan rutinski dobio Napredak i novog bisera – Stanojeviću pošlo za rukom, što njegovim prethodnicima nije 17 godina

Objavljeno: 06.02.21 u 18:54

U 20. kolu Superlige Srbije, fudbaleri Partizana su upisali 15. ovosezonsku pobedu, pošto je u Humskoj pao Napredak – 3:0 (2:0).

Serija pobeda, kojih je sada devet u nizu je nastavljena i posle pauze, uz to, ovo je crno-belima i peta pobeda kod kuće zaredon, uz gol-razliku 11:0. Zanimljivo je i da je Aleksandar Stanojević prvi trener crno-belih, koji je posle 17 godina prekinuo serije Napretka, da postiže barem jedan gol na utakmici u Humskoj.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Razlika za večitim rivalom pred ovaj meč je bila devet, a barem do sutra šest bodova, pa je jasno da crno-beli više nemaju pravo na kiks. I baš tako su igrali. Nije domaći tim želeo ništa da prepušta slučaju, pa nakon nekoliko početnih prilika iz prekida, do gola stiže u 14. minutu. Mladi Nemanja Jović je na svom prvom meču na kom je starter, sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca krunisao lepu akciju u kojoj su učestvovali i Holenderu i Natho. Inače, mladi napadač je odigrao protiv Mladosti u poslednjem kolu jesenjeg dela 20 minuta i tada je imao asisnciju, pa nema sumnje da će mu i ovaj gol dosta značiti.

Onda je usledio period nešto mirnije igre, ali pod kontrolom crno-belih, koji u verovatno idealno vreme po njih postižu drugi gol. Partizan je sjajnom egzekucijom Holendera udvostručio prednost u 40. minutu i na idealan način krunisao prvo poluvreme. Kada je prvi deo meča u pitanju, Napredak je imao svojih 15 minuta sredinom poluvremena, ali nije uspeo da incijativu pretoči u gol.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Početak drugogg dela protekao je u borbi na sredini terena, gosti su pokušavali Stanojević je menjao, a Partizan nije dozvoljavao da ih bilo šta iznenadi. I onda, novi gol. U 71. minutu je Suma je posle prodora uposlio Markovića koji je promenio pravac i sa oko 11 metara matirao golmana Napretka, čime su sve dileme oko pitanja pobednika, ako ih je uopšte i bilo, ugašane. Do kraja meča nije bilo više uzbuđenja, te su i jedni i drugi rutinski odradili posao.

Kada su u pitanju detalji sa ovog meča, pored gola mladog Jovića, vredi napomenuti i da je Vladimir Stojković načinio sjajan gest. Naime, kapiten crno-belih je na teren izašao ogrnut dresom Nemanje Stevanovića, u znak podrške saigraču, koji je danas operisan.

Ovom pobedom Partizan je stigao do 47. boda i sada ima svega šest manje od Crvene zezde koja igra sutra, dok je Napredak s 18 bodova i dalje u opasnoj zoni. U narednom kolu Partizan dočekuje Radnik, a Napredak takođe na svom terenu igra protiv Inđije.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

SUPERLIGA SRBIJE – 20. KOLO – rezultati:

Petak

Vojvodina – TSC 0:1 (0:1)

(Petković 30)

Subota

Inđija – Čukarički 0:1 (0:1)

(Kamenović 39)

Metalac – Radnički 1:1 (0:0)

(Katanić 83 – Marković 48)

Radnik – Voždovac 1:1 (1:0)

(Makarić 7 – Cvetićanin 72)

Zlatibor – Spartak 1:1 (0:1)

(Vukić 84 – Tufegdžić 4)

Partizan – Napredak 3:0 (2:0)

(Jović 14, Holender 40, Marković 71)

Nedelja

13.00 Novi Pazar – Crvena zvezda

15.00 Javor – Mladost

15.00 Bačka – Mačva

15.00 Rad – Proleter

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter