0
Košarka

FOTO: NBA

LEBRON DŽEJMS BEZ DLAKE NA JEZIKU! As Lejkersa govorio o Jokiću, a evo šta misli o centru Denvera!

Objavljeno: 06.02.21 u 14:50

Jedan od najboljih košarkaša današnjice i član Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms, izneo je niz pohvala na račun centra Denvera i reprezentacije Srbije, Nikole Jokića.

Jokić nije blistao protiv Lejkersa protekle noći, ali je do sada učinio dovoljno toga da zaradi silne pohvale od strane Džejmsa.

Lejkersi su savladali Nagetse sa 114:93, uz 27 poena Lebrona, dok je ‘Džoker’ stao na 13 poena uz deset skokova i šest asistencija, ali njegova statistika u dosadašnjem toku sezone je zaista sjajna.

Naš centar i Kris Pol su igrači sa najvećim prosekom asistencija po meču – 8,4.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Interesantno, Lebron je uporedio srpskog centra sa bivšim litvanskim košarkašem, Arvidasom Sabonisom.

– Ovaj momak ima neverovatan talenat u pregledu igre i da vidi kako će se stvari razvijati na terenu pre nego što se stvarno i dogode. Padne vam na pamet Arvidas Sabonis i stvari koje je on činio sa tim asistencijama. To je takođe bilo nešto van ovog sveta jer niste mogli da zamislite da neko tako visok poput njega dodaje tako dobro kao što je činio u Portlandu. Nikad to pre niste videli. Jedino ako pogledate njegove mečeve za reprezentaciju i stvari koje je tamo činio, njima nije bilo nepoznato – rekao je Džejms.

Potom je prešao sa pohvalama na račun Jokića.

– Mogli biste slobodno da kažete isto i za Jokića, ako ste ga gledali kako igra kod kuće, za reprezentaciju, verovatno je tada radio iste stvari. Imati takav pas je pravi dar. Ne za vas, već za saigrače. Svi imaju osećaj da su uključeni. I kad ste uz to najbolji igrač tima, a momci oko vas imaju taj osećaj da su jednako važni kao i taj najbolji igrač, jer on to deli sa njima. On želi da lopta stalno kruži, s jedne na drugu stranu. Raduje ga uspeh saigrača. Onda je i kolegama lakše da igraju za vas – smatra Lebron.

Zvezda Lejkersa primećuje konstantan napredak kod srpskog centra.

– Jokić nastavlja da napreduje iz godine u godinu i napravio je i ove sezone veliki korak unapred. Lepo je to videti. Obožavam da gledam igrače koji igraju tu nesebičnu košarku, iz ljubavi i radosti zbog same igre, za sebe i svoje kolege, igrače koji ne igraju samo za sebe – zaključio je Lebron Džejms.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter