0
Domaći fudbal

FOTO: FK Seul Eland

LAZAR ARSIĆ ZA HOTSPORT: ‘Voždovac je ekipa koja želi da igra fudbal! Oduvek sam maštao o dresu reprezentacije’

Objavljeno: 06.02.21 u 12:00

‘Mesi je najbolji fudbaler u istoriji! Nikada ne otpisuj Barselonu, uvek može da iznenadi’.

Ofanzivni vezista rođen je 1991. godine u glavnom gradu Srbije. Počeo je u Obiliću, godinu i po dana nosio dres Crvene zvezde, a onda sledi epizoda od četiri sezone u Mađarskoj. Lazar Arsić se 2014. godine vraća u domovinu u redove Radničkog iz Kragujevca, a već naredne sezone prelazi u Apolon iz Grčke. Dolaskom u Radnik iz Surdulice odlučio je da se zadrži u domaćem šampionatu. Sa uspehom je nastupao za Radnik, Radnički Niš, Vojvodinu i Voždovac. Sjajnim organizatorskim sposobnostima, asistencijama i golovima, skrenuo je pažnju na sebe brojnim klubovima širom planete.  Odlične partije na popularnom ‘Krovu’ nisu izmakle skautima iz Kine. Lazar prelazi u ekipu Mejdžou Haka, a zatim se brzo seli u Južnu Koreju. Iz redova Seul Elanda, iskusni fudbaler se vratio u Voždovac. Lazar je za HotSport govorio je o povrtaku u Srbiju, ambicijama, a otkrio je i ko je po njegovom mišljenju favorit za osvajanje Lige šampiona.

FOTO: YouTube screenshot

 Kako je došlo do povratka na popularni Krov?

LA: Jedan od glavnih razloga mog odlaska u Seul, jeste saradnja sa aktuelnim trenerom kluba. Došlo je do drugačijih taktičkih zamisli i ja se nisam uklapao u to. Imam sjajan odnos sa ljudima iz kluba i lako smo se dogovorili. Nisam mnogo igrao i poželeo sam da promenim sredinu. Što se tiče povratka u Srbiju, za mene je jedina opcija bio Voždovac! Želeo sam da se vratim!

Voždovac je izgradio kvalitetan tim! Da li postoje ambicije i mogućnosti za potencijalni ulazak u kvalifikacije za  Ligu Konferencija? Kakvi su ciljevi kluba pred nastavak sezone?

LA: Ambicije su iste kao i kada sam prvi put stigao u klub. Poklapaju nam se planovi… Voždovac je jedna od retkih ekipa u Srbiji koja želi da igra fudbal! Uvek dajem maksimum na terenu i tako će i sada biti. Klub to očekuje od mene. ‘Pucamo visoko’, ako se kockice poklope mislim da možemo da ostvarimo plasman u kvalifikacije.

  Gde uočavaš razliku između fudbala u Superligi Srbije i takmičenja u Koreji?

LA: Definitvno, najveća razlika je uočljiva u infrastrukturi. Ulaganja su znatno veća, tamo jednostavno nema razlike između klubova. Svi su ravnopravni i svi mogu da pobede. Utakmice se redovno prenose na televiziji i to su značajne karakteristike. Fudbalerima to mnogo pomaže u izgradnji buduće inostrane karijere. Lakše možete naći angažman, oni oslonac ekipe grade na strancima. Stadioni su sjajni, a igraju izuzetno čvrst fudbal. Igra se zasniva na snazi i trčanju, oni su veoma vredna i radna nacija. Profesionalizam je na visokom nivou i već su izgradili prepoznatljiv stil. U Srbiji se više radi na taktici i tehnici, to je vidljivo.

Za koga navijaš u Ligi šampiona?

LA: Uvek sam bio veliki navijač Barselone. Po mom mišljenju, Lionel Mesi je najbolji fudbaler svih vremena! Ne igraju sjajnu u prethodnih nekoliko sezona, atmosfera u ekipi nije najbolja, ali to je Barselona! Nikada ne znaš šta možeš da očekuješ od njih… Izdvojio bih i PSŽ, imaju kvalitet. Prethodne sezone su stigli do finala, vidi se da žele trofej koji im nedostaje u muzeju.

O čemu si sanjao kada si počeo da treniraš?

LA: Svi u početku maštamo o velikim klubovima, velikim utakmicama… Kako rasteš i kako karijera odmiče, shvataš da je najbitnije da igraš i da nakon treninga izađeš srećan iz svlačionice. Meni je to presudno! Postoji nešto što se uvek izdvaja u odnosu na ostale želje, a to je poziv reprezentacije. Oduvek sam maštao o dresu nacionalnog tima, to je najveća čast i privilegija za jednog sportistu. Igrao sam za mlađe kategorije Srbije i Crne Gore, a nadam se da ima vremena i za poziv u A selekciju, nikad se ne zna…

 Da li bi želeo da izdvojiš najdraži pogodak u karijeri?

LA: Nije lako izabrati samo jedan. Zaista je bilo dosta pogodaka koji su mi dragi. Na debiju za Radnički iz Niša sam postigao veoma lep gol protiv Rada, a takođe bih izdvojio i pogodak protiv Zvezde, tada sam nosio dres Vojvodine. Ova dva gola su jedni od najlepših u mojoj karijeri – zaključio je Lazar Arsić u razgovoru za HotSport.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter