0
Košarka

FOTO: FIBA

KOŠARAŠICE SRBIJE UBEDLJIVE U ISTANBULU: Sa ‘plus 35’ protiv Litvanije osigurale prvo mesto za EP

Objavljeno: 06.02.21 u 19:16

Novi trijumf naše ženske selekcije!

U poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj (17-27. jun 2021), ženska seniorska reprezentacija Srbije pružila je sjajnu partiju i ubedljivo savladala Litvaniju u Istanbulu rezultatom 96:61. Naš tim je pre ovog meča već obezbedio plasman na EP, i to peti put uzastopno!

Srbija je dobro otvorila meč, a posle dve trojke Bruks i jedne Dabović u 5. minutu povela 15:4. Blistala je Jelena Bruks, pogodila još dva puta za tri poena, ali su se raspucale i Litvanke, pa su uhvatile priključak – 20:16, 8. minut. Izabranice selektorke Marine Maljković na prvu pauzu otišle su sa ‘plus osam’ (26:18).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Druga četvrtina je krenula u istom ritmu. Srbija je kontrolisala igru, a posle nekoliko minuta bez poena na obe strane, pogodila je trojku Čađo, a onda i za dva Jovanović, za velikih 33:18. Nastavile su naše devojke da podižu prednost, vezala je šest poena Crvendakić, pa opet poentirala Jovanović, onda i Krajišnik (43:18). Igrale su Srpkinje sjajno u svim fazama igre, prosto mlele protivnika, podigle i na 30 poena razlike u finišu druge deonice (55:25), pa je selektorka Maljković dala priliku i mlađim igračicama Jovani Nogić i Teodori Turudić.

Dominirala je naša reprezentacija i na startu drugog poluvremena i držala od 25 do 30 poena prednosti. Ioako u ovom periodu igre naš tim nije bio toliko efikasan, Litvanike jedinostavno nisu imale nikakve šanse protiv mnogo kvalitetnije Srbije. Donela je Nogić svojom drugom trojkom do tada najvećih 73:40 u 27. minutu, a na poslednju pauzu otišlo se sa ogromnih ‘plus 38’ – 82:44.

I u poslednjoj četvrtini rasla je naša prednost (85:44, 32. minut). Odlično je pogađala Nogić, pa Krajišnik, razlika gotovo da nije ni padala, pa je Srbija rutinski privela meč kraju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter