0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ: ‘Krećemo od nule, ulazimo u svaku utakmicu kao da je sada počelo prvenstvo’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.02.21 u 16:00

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Dejan Stanković, izneo je očekivanja pred prvu prvenstvenu utakmicu u prolećnjem delu sezone, koju crveno-beli igraju protiv Novog Pazara, na gostujućem terenu, sutra od 13 časova.

– Ne sme da bude opuštanja, to je nešto o čemu pričamo od kada smo se okupili, od prvog dana priprema, kako pred Kipar, tako i pred Tursku. Svaki dan smo baš zbog toga radili toliko jako i dobro, ne želimo da prepustimo ništa slučaju. Krećemo od nule, ništa nismo uradili, tako gledamo na stvari, za nas kao da sad počinje prvenstvo i sa tim razmišljanjem ćemo ulaziti u svaku utakmicu – istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

On se osvrnuo i na naporan rad na pripremama, ali i na ciljeve za nastavak sezone.

– Pre svega sam prezadovoljan odnosom na celim pripremama, od prvog do poslednjeg igrača. Bilo je mnogo rada, uvek može bolje, težimo ka perfekciji, iz dana u dan poboljšavamo neke stvari za koje mislimo da mogu direktno da utiču na igru. Zadovoljan sam sa učinjenim na pripremama, a sada kreće onaj najlepši, ali i najteži deo, prvenstvo. U 44 dana imaćemo 11 utakmica, što znači da ćemo gotovo na svaka četiri dana igrati meč. Imamo izuzetno dobar roster, prezadovoljan sam i sa mojim stručnim štabom, načinom na koji smo odradili pripreme i da smo svi na broju. Bez i jednog problema smo završili pripremni period i to je ono što će praviti razliku u prvenstvu, jer ćemo morati da rotiramo igrače.

Govorio je trener crno-belih i o Filipu Falku, koji je u Crvenu zvezdu stigao kao veliko pojačanje za nastavak sezone.

– Dolazak Falka se odužio, jedno vreme je bio i van ekipe, tako da za ovu utakmicu namenski nećemo računati na njega, jer želimo da prođe još jedan deo priprema. Sigurno će od sledeće utakmice biti u konkurenciji za startnih jedanaest.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković sumirao je i učinjeno u prelaznom roku.

– Zadovoljan sam sa onim što imamo, planski smo sve odradili. Imamo mnogo jakih utakmica, takođe i prioritete kao što su titula i kup, ali i da postignemo što bolji rezultat u utakmicama sa Milanom. Fudbal je kao što uvek govorim čudna igra, a mi ćemo sve uraditi da opravdamo grb Crvene zvezde. Ne znam koliko Milano prati Crvenu zvezdu, u ovom trenutku mi pratimo Novi Pazar i to je najvažnija utakmica za nas trenutno.

Nnije krio da zajedno sa svojim stručnim štabom radi na pripremi dvomeča koji očekuje Zvezdu u Ligi Evrope protiv Milana, ali da je u ovom trenutku najveći fokus na utakmici protiv Novog Pazara.

– Nemamo šta da krijemo, spremamo utakmicu po utakmicu, protivnika po protivnika. Milan još nije došao na listu spremanja, iako naravno radimo i skautiramo, znamo sve šta se dešava u Milanu, kako igraju, s kim igraju, ko je povređen, a ko ne, odakle preti opasnost, ali se fokus stavlja na svaku sledeću utakmicu.

Prokomentarisao je Stanković i stanje terena u Superligi Srbije.

– U zadnjih pet dana tereni su izgledali korektno, ja se nadam da će lepo vreme pomoći i učiniti svoje. Kako je protivniku, tako je i nama. Bitan je odnos, to je stavka koja ne može da izostaje, teren može da bude i dobar i loš, ali ispravan odnos mora uvek da bude prisutan – zaključio je Dejan Stanković.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter