0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

STEFAN ŠAPIĆ: ‘Na nama je da od starta krenemo jako u Inđiji’

Objavljeno: 05.02.21 u 14:14

Čukarički je krajem prošle godine, u poslednjem meču prvog dela sezone, slavio u gostima posle četiri meseca posta.

Tada je savladan Radnik u Surdulici, po prvi put od kako se ova dva tima takmiče u Super ligi Srbije. Na taj način Brđani su skinuli ogroman balast sa leđa, pa bi trebalo da im bude daleko lakše u prolećnom delu sezone, već od gostovanja Inđiji (subota, 13 časova).

Mnogo se pričalo pred tu utakmicu o tome da dugo, dugo nismo nikoga pobedili u gostima. Ogroman pritisak je bio na nama, meč je imao i veliki rezultatski značaj, donosio nam je ostanak na četvrtoj poziciji. Uspeli smo da se izborimo sa tim, smatram da smo sada kao ekipa još jači. Ali, moramo da nastavimo u tom ritmu od prvog prolećnog meča i duela sa Inđijcima – poručio je zamenik kapitena Stefan Šapić.

O Inđiji momak koji je u Čukaričkom još od 2009. godine, ima lepo mišljenje.

– Oni su prilično promenili ekipu, doveli su dobra i zanimljiva pojačanja. Tamo je na pozajmici i naš igrač, Aleksandar Đorđević, svesni smo da su težak rival. Pre svega, na domaćem terenu igraju veoma čvrsto. Na nama je da krenemo jako od starta i da odmah uhvatimo ritam, s obzirom da nas u februaru očekuje čak pet prvenstvenih mečeva u Superligi – upozorio je Šapić.

Iako Čukarički nije mnogo menjao, protiv Inđije će tim biti lišen usluga mnoštva prvotimaca iz prvog dela sezone. Ibrahima Endijae i Vinsent Eze više nisu u klubu, Milan Savić odrađuje suspenziju zbog žutih kartona, Asmir Kajević je povređen, van stroja je i Miladin Stevanović, Darko Puškarić nije odradio pripreme u Turskoj, reprezentativci Đorđe Petrović i Veljko Birmančević su se tek vratili sa turneje.

– Sve to stoji. Znali smo šta nas čeka, jedini dodatni problem je povreda Asmira Kajevića, mnogo nam je svima žao što se to dogodilo takvom igraču. Tokom boravka u Turskoj smo uvežbavali ekipu, probane su razne kombinacije, verujem da je stručni štab pronašao najbolju moguću soluciju za prvi meč u Inđiji – istakao je Šapić.

Drugim rečima, svi se menaju, samo Vi ostajete u timu?

– Ha ha… Pa dobro, na šefu je ipak da odluči ko će igrati.

Posle dužeg vremena Šapić će kapitensku traku u zvaničnim mečevima vratiti Marku Dociću.

– Marko se napokon vratio, veliko je pojačanje za nas, izvrstan je igrač. Njegov povratak će nam mnogo pomoći u nastavku sezone.

Šapić je pohvalio i ‘naslednike’ u timu Čukaričkog, tokom priprema prvom timu bili su priključeni štoperi iz škole tima sa Banovog brda, omladinac Uroš Drezgić i kadet Bojan Kovačević.

– Došlo je vreme da ja kažem za nekoga da je klinac – nasmejao se Šapić, koji je potom nastavio:

– Oni su odlični momci, pokazali su u Turskoj da već sada mogu da konkurišu za prvi tim. Na njima je da slušaju trenera, veruju u sebe i da se bore na svakom treningu.

O najvećim rivalima u borbi za plasman u Ligu Konferencija Šapić nije želeo mnogo da priča.

– Ima baš dosta ekipa koje konkurišu, stvarno ne bih u ovom momentu o pojedinim timovima. Stanje na tabeli je takvo da će svaka utakmica biti presudna – zaključio je Stefan Šapić, koji je za Čukarički sakupio već 86 mečeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter