0
Domaći fudbal

FOTO: TSC

VASILIJE ĐURIĆ ZA HOTSPORT: ‘Nisam bio zadovoljan minutažom, u Inđiju sam došao da dam doprinos za ostvarenje cilja!’

Objavljeno: 04.02.21 u 18:44

Nije uspeo da se izbori za mesto u TSC-u, pa je odlučio da privremeno promeni sredinu, kako bi dobio na minutaži i ulozi. Vasilije Đurić je novi fudbaler Inđije! 

Vasilije Đurić je rođeni Subotičanin, a svoju karijeru gradio je kroz gotovo sve omladinske selekcije Crvene zvezde. Nastupao je i za OFK Beograd, odakle se otisnuo u Sinđelić, gde je pružao fenomenalne partije. Transfer u TSC je bila njegova ‘kruna’ dotadašnje karijere, a sada će u potrazi za boljom minutažom nastupati u dresu Inđije.

Pomalo neočekivano stigla je vest o tvom odlasku, šta je bilo krucijalno da odeš na pozajmicu u Inđiju?

VĐ: Par dana pred nastavak prvenstva, sportski sektor mi je saopštio da idem na pozajmicu. Onda sam sa gospodinom Žemberijem, između par Superligaških klubova izabrao sredinu iz koje ću se, nadam se uspešno vratiti u svoj matični klub.

FOTO: FSS

Iza sebe imaš dosta solidnu polusezonu, kada se uzme u obzir tvoja minutaža i tvoj učinak na terenu, kako si ti zadovoljan?

VĐ: Minutažom nisam bio zadovoljan i nadao sam se boljoj u novoj polusezoni. Međutim šef stručnog štaba je tako odlučio. Iako nisam bio zadovoljan minutažom, uvek sam se trudio da pružim maksimum. Da sam imao veću minutažu, verujem da bi statistika bila još bolja.

Da li očekuješ da se vratiš u TSC na leto ili je ova pozajmica naznaka tvog napuštanja TSC-a u narednom prelaznom roku?

VĐ: Znam da gospodin Žemberi veruje u moje kvalitete, ali za mene je najbitnije da igram. Da li ću nastaviti svoju karijeru u TSC-u ili u nekom klubu u inostranstvu ne zavisi samo od mene, već i od sportskog sektora TSC-a. Ali i od toga šta će se sve izdešavati do leta. Nakon prvih šest meseci sam imao ponudu iz inostranstva ali sam u dogovoru sa porodicom odlučio da je za odlazak bilo rano, jer sam verovao u projekat TSC-a. Međutim ne bih da predviđam šta će biti jer i ovaj sam korak prihvatio kao Božiju volju.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Inđija se bori za opstanak, kakve su ambicije kluba i da li misliš da možete opstati?

VĐ: Pre svega hvala sportskom direktoru, gospodinu Ivoviću i šefu gospodinu Čelaru na ukazanom poverenju i odluci da me dovedu na pozajmicu, svega 36h pre kraja prelaznog roka. Svakako da su ambicije kluba opstanak u prvoj ligi i potrudiću se da dam svoj doprinos ka tom cilju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter