0
Košarka

FOTO: FIBA 3X3

KRAJ JEDNE ERE: Savić i Majstorović napustili Novi Sad 3×3, najbolji tim svih vremena se raspao!

Objavljeno: 03.02.21 u 17:31

Izgleda da je došlo vreme za nove izazove.

Najbolji basketaški tim ikada, koji je dominirao svetskim prvenstvima sa izvanrednim srpskim igračima, doživeo je svoj kraj.

Prošlosezonski završni masters u Džedi bio je poslednji za Dejana Majstorovića i Marka Savića u timu Novog Sada, pošto su njih dvojica novi igrači Uba. Prethodno Novi Sad je napustio i Tomaš Ivošev, koji je još uz Dušana Domovića Buluta bio deo tima na pomenutom turniru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Pre njih u penziju, odnosno početak trenerse karijere uplovio je Marko Ždero, čime je i definitivno stavljena tačka na najbolji baset tim svih vremena, tim koji je mnogo učinio za promociju Srbije i popularizaciju ovog sporta kod nas.

Tomaš (Ivošev prim.aut) je bio prvi igrač koji je napustio naš tim. Došli smo do zaključka da smo zajedno osvojili sve što postoji i odlučili smo da se rastanemo, rekao je Dejan Majstorović o kraju basketaškog tima Novi Sad, preneo je sajt FIBA.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 3×3 Ub (@3x3ub)

Ova ekipa je postala zaista legendarna u okvirima 3×3 basketa, otkad je Svetska turneja započela 2012. godine. Od tada je Novi Sad titulu prvaka sveta osvajao četiri puta (2014, 2015, 2018, 2019) u devet sezona. Bio je to najdominantniji tim, pošto su srpski basketaši osvajali praktično sve što se osvojiti moglo, a 2018. su godinu završili neporaženi – 32 pobede, bez ijednog poraza.

Ipak, ovi igrači bi ponovo mogli da se okupe u dresu reprezentacije, na Olimpijskim igrama ovog leta, i pokušaju da našoj zemlji donesi još jednu medalju, baš kao što su to činili na Svetskim prvenstvima 2012, 2016, 2017. i 2018. godine.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter