1
Domaći fudbal

FOTO: partizan.rs

PETAR GIGIĆ ZA HOTSPORT: ‘Partizanu želim duplu krunu, svi će videti da smo veliki problem!’

Objavljeno: 02.02.21 u 20:32

Za HotSport je govorio doskorašnji fudbaler Mađarskog Ujpešta i novo pojačanje Novog Pazara – Petar Gigić.

Iako je još mlad, Petar Gigić je već stekao zavidno seniorsko iskustvo, igrajući u Superligi Srbije, ali i najjačem rangu Mađarske! Momak rodom iz Prištine nastupao je za Radnički iz Niša, potom OFK Beograd i Mačvu, gde se etablirao kao ozbiljan igrač. Nakon Mačve sledi transfer u Partizan gde nije dobio pravu šansu, da bi prethodne polusezone branio boje Ujpešta.

Čestitke na novom angažmanu, šta je bilo presudno da izabereš Novi Pazar?

PG: Ambicije su nam se brzo poklopile. Siguran sam da je Novi Pazar prava sredina za mene, fudbalski grad sa velikim brojem navijača koji žive za ovaj klub i grad. U ekipi skup dobrih momaka i dobrih igrača na čelu sa trenerom Batakom.

FOTO: FK Mačva

Novi Pazar se nalazi u teškoj situaciji, da li misliš da možete izboriti opstanak?

PG: Pratio sam igre Novog Pazara koliko sam uspeo i sigurno da trenutna pozicija nije merilo Novog Pazara. I to ćemo u drugom delu pokazati, da nikome neće biti lako protiv nas.

Vraćaš se u srpski fudbal epizode u Mađarskoj, kako bi opisao svoj period proveden tamo?

PG: Veliko iskustvo za mene, madjarski fudbal je primer svima. Ujpešt je imao mnogo problema u prethodnih šest meseci i puno oscilacija. Najveći je bio kada nam je ceo tim bio zarazen covidom-19 i morali smo na pauzu dok je prvenstvo bilo u toku. A posle je bilo teško vratiti se posle 20 dana pauze.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Nisi dobio pravu šansu u Partizanu, šta je bio glavni razlog?

PG: Ne želim da se vraćam na to šta je bio razlog i šta bi bilo kad bi bilo. Želim Partizanu da osvoji duplu krunu, a meni su misli narednih šest meseci vezane samo za Novi Pazar. Pa ćemo videti otom-potom.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter