2
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/printscreen

FALKO PREDSTAVLJEN U ZVEZDI: ‘Poznajem istorijsko rivalstvo sa Partizanom i znam koliko je taj meč svima važan’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.21 u 13:52

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas poslednje zimsko pojačanje Italijana Filipa Falka.

Ofanzivni vezni fudbaler stiže iz Lećea za 1.200.000 evra, uz 300.000 bonusa i sa šampionom Srbije je potpisao dvoipogodišnju saradnju.

FOTO: FK Crvena zvezda

– Falko je igrač koji je izuzetno tehnički potkovan i jak u igri jedan na jedan i verujem da će biti veliko pojačanje. Odigrao je prošle godine odlično u Seriji A i voleo bih da sa istim uspehom nosi i naš dres – rekao je Mrkela.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Reč je potom preuzeo novi član šampiona Srbije.

– Odlično sam dočekan. Poznavao sam istoriju kluba, prvi utisci su prelepi, momci su me izuzetno primili i kada sam došao u Tursku, veoma sam lepo dočekan, što me je iznenadilo – rekao je Falko.

Nije se Falko rastao u najboljem mogućem raspoloženju sa Lećeom. Dugo je trajala transfer saga, čak je Italijan i odstranjen iz tima.

– Nije se završilo najbolje sa mojim bivšim klubom. Razočaran sam zato što sam odrastao u tom timu, postigao sam velike stvari sa njima. Međutim, ne želim više da mislim o tome, već da se usredsredim na novu epizodu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Osim zemljaka u stručnom štabu, Falko će imati i zemljaka na terenu. Naravno, u pitanju je Dijego Falćineli. Takođe, otrio je i da je ‘desetka’ na dresu bila njegova želja.

– Dijega poznajem od ranije i jako ga cenim kao saigrača i kolegu i nadam se da ćemo se lepo uklopiti. Prvobitno sam želeo desetku, ali nju nosi Katai, 20 je takođe zauzet, a 11 je datum mog rođenja.

Upitan je Falko i o tome koliko zna o srpskom fudbalu.

– O srpskom fudbalu znam mnogo i visok je kvalitet. Kao mali sam posmatrao srpske igrače i najviše se divim Dejanu, zbog uspeha koje je ostvario u dresu Intera. Osvojio je sve što se moglo osvojiti. Očigledno je da je taj pobednički mentalitet koji je imao u Italiji, doneo ovde.

Zvezdu u drugoj polovini februara očekuju susreti sa Milanom, a Filipo će naspram sebe imati bivšeg saigrača Franka Kesija, koji je jedan od najznačajnijih fudbalera ‘rosonera’.

– Sa Kesijem sam igrao u Ćezeni i o njemu imam samo pozitivne stvari da kažem. Vrlo mi je drago što je završio u Milanu i siguran sam da će to bidi zanimljiv duel između nas dvojice na sredini terena.

Novinare je zanimalo i to u kakvoj se spremi nalazi, budući da nije odigrao niti jedan meč u poslednjih mesec dana. Na rastanku, navijači Lećea priredili su mu i pesmu, na šta je, kako kaže, izuzetno ponosan.

– Nisam igrao jedan mesec, ali sam sve vreme radio na svojoj spremi i nadam se da ću uskoro ući u ritam. Kada je reč o pesmi koju su mi posvetili, jako sam ponosan što sam to doživeo. Znam da je sada mnogo dece peva i to je za mene motiv više.

FOTO: FK Crvena zvezda

Spominjale su se i veće cifre za njegove usluge, ali Falko kaže da ne želi time da se bavi.

– Svoju vrednost ne određujem ja, niti se time bavim. Moj zadatak je da dobro igram i radim ono što najbolje radim. Nemam problem sa temeperamentnošću. Miran sam i fokusiran.

Bivša ‘desetka’ Lećea imaće priliku da učestvuje u jednom od najpoznatijih svetskih derbija.

– Poznajem istorijsko rivalstvo sa Partizanom i znam koliko je taj meč svima važan. Vrlo sam ponosan što ću uskoro zaigrati protiv tog kluba – završio je Falko.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter