0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Krka/Drago Perko/kosarka.si

‘DRAGO MI JE ŠTO SAM DOBIO PRILIKU DA RADIM OVDE’: Prvi srpski trener posle više od tri decenije zvanično na klupi Cibone

Objavljeno: 02.02.21 u 16:15

Srpski trener Vladimir Jovanović zvanično je postao novi kormilar zagrebačke Cibone.

Pomoćnik u stručnom štabu Igora Kokoškova u reprezentaciji Srbije je na na mestu trenera zamenio Ivana Velića, s kojim je došlo do sporazumnog raskida saradnje.

Doskorašnji trener FMP-a je na zvaničnom predstavljanju istakao da mu je drago što je dobio priliku da vodi ovaj klub.

– Veoma mi je drago što sam došao i što sam dobio priliku da radim ovde. Svestan sam istorije kluba i koliko je trofeja u vitrinama, koliko je vrhunskih igrača ovaj klub iznedrio. Sve to će za mene biti motiv da ostvarim svoj maksimum i da ostvarim sve rezultate koje smo postavili pred nas. Želim se zahvaliti bivšem treneru koji je ostavio ekipu u dobrom stanju i dobrom raspoloženju posle dve pobede. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim radom, rekao je Jovanović na konferenciji za medije nakon promocije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Jovanović je prvi srpski trener na klupi Cibone posle više od tri decenije, odnosno nakon Dragana Šakote, koji je vodio tim u sezoni 1989/1990.

– Moja lična ambicija bi bila da u ove vitrine donesem još poneki trofej za Cibonu, a i da pomognem razvoju tih mladih igrača. Apsolutno sam upoznat sa njihovom kvalitetom i mislim da ima prostora za njihov napredak. Jedan od velikih motiva mog dolaska sigurnoje bio rad s tim mladim igračima – naveo je Jovanović

On je potom upitan kako će Cibona izgledati, s obzirom na to da dolazi u temperamentnu sredinu:

– Ja sam isto temperamentan tako da mislim da ćemo biti dobar spoj. Očekujem Cibonu koja će igrati brzo, agresivno, ‘fajtersku’ košarku, da se ne sklanja nikom s terena! To nam dozvoljava mladost koju imamo i iskustvo koje imamo u ekipi. Mislim da možemo da budemo idealan spoj, zaklčjučio je Jovanović.

Novi trener zagrebačkog kluba se sa ekipom se susreo na sinoćnjem i jutarnjem treningu, a svoj debi će imati već u sredu u četvrtfinalu Kupa – kada će Cibona u Draženovom domu ugostiti Adria Oil Škrljevo.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter