0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA NAGRAĐUJE NAJVERNIJE ČLANOVE: Crveno-beli odaju priznanja za lojalnost klubu

Objavljeno: 01.02.21 u 18:30

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je započeo dodelu priznanja članovima kluba koji su već deset godina uz Zvezdu, a ovaj gest je samo mala zahvalnost za podršku i ljubav koju su pružali crveno-belima u lepim, ali i manje lepim momentima.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović tokom današnjeg dana od 12 do 14 časova u Servisu za članstvo dodeljivao je navijačima ‘zlatne’ članske karte, koje su simboličan poklon za dugogodišnju vernost. Najverniji članovi, oni koji već deset godina dokazuju odanost klubu putem redovnog plaćanja članarine i u narednim danima imaće priliku da dobiju simboličan poklon od voljenog kluba.

– Svim navijačima koji u kontinuitetu deset godina redovno plaćaju članarinu i redovno posećuju utakmice Crvene zvezde ovim gestom smo želeli da se zahvalimo i pozovemo sve naše navijače koji nisu članovi, da dođu i učlane se u klub. Crvena zvezda je pokazala u više navrata da brine o svojim članovima i u svakoj prilici se trudi da ukaže poštovanje koje su zaslužili. Dok smo uručivali simbolične poklone, jedan priličan broj navijača je došao da obnovi ili izvadi člansku kartu. Veoma mi je drago da je tako i još jednom bih pozvao sve one koji vole Crvenu zvezdu da joj i na ovakav način pruže podršku i postanu njen član – istakao je predsednik Zvezde, Svetozar Mijailović.

Desetogodišnjom članskom kartom Crvene zvezde se može pohvaliti i šef stručnog štaba crveno-bele omladiske selekcije Marko Neđić, koji ljubav prema klubu gaji od malih nogu. Podršku Zvezdi pružao je prvo sa tribina, a danas svoju ljubav prema klubu pokazuje kroz rad sa crveno-belim biserima, koje svakodnevno priprema za prvi tim Crvene zvezde.

– Kao što stih iz Zvezdine dobro poznate pesme kaže „Ja sam godine proveo sa tobom“, tako sam i ja od malena na stadionu i slobodno mogu da kažem da je Marakana moja druga kuća. Prvo sam dolazio kao navijač, a sad kao trener u Omladinskoj školi. Velika je čast dobiti „zlatnu“ člansku kartu, Zvezda je srpski klub, najveći klub na Balkanu, malo se taj kult u našem fudbalu izgubio, ali sam srećan što se poslednjih godina vraća. Sećam se kada je pre deset godina pokrenuta priča o obnovi članstva, to je velika stvar za klub i drago mi je što je to zaživelo. Verujem kada se bude vratila publika na stadion biti dosta veći odziv i poručio bih svim mlađim navijačima da dođu i da se učlane – rekao je Marko Neđić.

Zadovoljstvo zbog ovog gesta Crvene zvezde nije krio ni Velimir Pavlović, navijač Zvezde, koji je prvu člansku kartu kluba dobio 1958. godine.

– Čuvam knjižicu u kojoj je upisano da sam član Crvene zvezde od 1. septembra 1958. godine. Još dok sam bio dete otac me učlanio u klub, ljubav prema Zvezdi preneo sam i na sina, koji redovno posećaju utakmice koje se igraju na Marakani. Prvo sam sa ocem posećivao sve utakmice, redovno pratio Crvenu zvezdu, a od srednje škole kada sam mogao sam da posećujem Marakanu, dolazi sam sa društvom. Član Zvezde sam dugi niz godina, naravno nastaviću tu tradiciju i nadam se da će svi navijači našeg kluba prenositi ljubav prema crveno-beloj boji na potomstvo – istakao je Velimir Pavlović i dodao:

– Fudbalski klub Crvena zvezda je učinio prelep gest, svim navijačima mnogo znači što se klub za koji navijaju na ovaj način zahvalio za vernost. Ovo je jedna lepa uspomena na klub i na naše članstvo, a emocije su zaista prelepe. Crvena zvezda je pokazala u mnogim situcijama da brine o svojim članovima, tako da ovaj gest nije neočekivan. Bio sam veoma radostan i kada me je Zvezda posetila na proleće, s obzirom da sam penzioner, učestvovao sam takođe i u akciji „Od Zvezde s ljubavlju“. Pomoć u tom trenutku nam je bila zaista potrebna, a najveći poklon je što se to baš desilo na moj rođendan, kada me posetio naš trenutni igrač Milan Gajić i nekadašnji Srđan Babić –  zaključio je Velimir Pavlović.

Fudbalski klub Crvena zvezda će u narednom periodu svakodnevno uručivati simbolične poklone članovima koji su deset godina deo crveno-belih i ova akcija će trajati sve dok i poslednji navijač koji je deset godina veran Zvezdi ne dobije prigodan poklon.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter