0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA ZAVRŠILA PRIPREME: Pripremni period odrađen bez poraza i primljenog gola!

Objavljeno: 01.02.21 u 14:20

Okupili su se fudbaleri Crvene zvezde još 10. januara, odnosno dan ranije na testiranjima, orni i spremni za rad i za postizanje svih zacrtanih ciljeva u tekućoj sezoni, a sudeći po tome koliko su bili vredni tokom tronedeljnog rada na Kipru i u Turskoj, čini se da nas čeka još jedno – Zvezdino proleće.

Stanković je na prvom treningu imao 31 fudbalera na raspolaganju, bilo je tu i novih lica u vidu Ričarda Odade i Nikole Stankovića koji su stigli iz Grafičara, ali i pridošlica u smislu, dobro poznatog Zvezdinog vojnika –Slavoljuba Srnića, kao i Aksela Bakajoka iz Intera. Posle obraćanja generalnog direktora Zvezdana Terzića, sportskog direktora Mitra Mrkele i šefa stručnog štaba Dejana Stankovića – fudbaleri su prešli na rad na terenu. Već sutradan se otišlo na Kipar, gde je bilo predviđeno da se radi na fizičkoj spremi i kondiciji, u smislu postavljanja temelja za napore koje će fudbaleri imati na utakmicama. Ukupno 11 treninga po sjajnom vremenu bilo je odrađeno na Pafosu, Stanković je imao razloga za zadovoljstvo, što je i isticao u obraćanju medijima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Drugi deo priprema bio je odrađen u Turskoj i tu se akcenat stavio na rad sa loptom, za šta su igrači kao po običaju tvrdili da im mnogo više prija. Četiri kontrolne utakmice sa neugodnim protivnicmima koje su dale sliku o tome gde se izabranici Dejana Stankovića trenutno nalaze. Rezultat jeste bio u drugom planu, ali pobede prijaju i u prijateljskim mečevima. Ukupno 12 treninga, radilo se i u teretani, veoma često i dva puta dnevno, pa su fudbaleri Crvene zvezde ponavljali da vremena za odmor gotovo i nemaju. U međuvremenu stigao je i Filipo Falko iz Lećea, nije još uvek imao priliku da zabeleži debi u crveno-belom dresu, ali če to učiniti ubrzo.

Što se utakmica tiče – tri pobede i remi uz gol razliku 10:0, a utisak je da je moglo da bude i ubedljivije, pogotovo na generalnoj probi protiv Šahtjora kada su fudbaleri Crvene zvezde imali nekoliko izglednih prilika, ali uprkos teškim nogama, nisu uspeli da šanse pretvore u gol.

MEČEVI:

Crvena zvezda – Slask 4:0 (Ivanić, Falćineli, Falćineli, Pavkov)

Crvena zvezda – Ufa 1:0 (Milunović)

Crvena zvezda – Akademija Pandev 5:0 (Pavkov, Nikolić, Ivanić, Falćineli, Falćineli)

Crvena zvezda – Šahtjor 0:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter