0
Rukomet

FOTO: YouTube screenshot

TITULA JE ODBRANJENA! SPEKTAKULARNA UTAKMICA U EGIPTU: Danci su ponovo najbolji na planeti! (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.21 u 20:46

Mikel Hansen je MVP turnira!

U finalnoj utakmici Svetskog prvenstva u Egiptu, Danska je opravdala ulogu favorita i savladala reprezentaciju Švedske koja je najprijatnije iznenađenje na takmičenju!

Veliko finale završeno je rezultatom 26:24! Danci su ovom pobedom odbranili naslov najbolje selekcije na svetu!

Oni su tek treća reprezentacija u istoriji koja je uspela da na dva uzastopna prvenstva osvoji šampionsku titulu! 2019. godine su u finalu savladali tim Norveške! Pre njih, to su uspeli samo Francuska i Rumunija. 

Još jedna neverovatna činjenica jeste to da je Danska i aktuelni olimpijski šampion! Lider ove sjajne generacije je Mikel Hansen! Rukometaš PSŽ-a je proglašen za najboljeg igrača na turniru!

VIDEO:TV Arena Sport

PROČITAJTE JOŠ: ČETA ĐENARA GATUZA OSTVARILA NOVI TRIJUMF: Golovi Elmasa i Politana za radost u Napulju!

Sjajno raspoloženi Hansen je danas postigao sedam pogodaka! Pratio ga je Nilsen koji je pet puta uspeo da zatrese protivničku mrežu! Istakao se i Jakob Holb sa četiri pogotka!

Ekipa Švedske je oduševila ljubitelje rukometa širom planete! Tokom turnira su igrali na visokom nivou i pokazali su kvalitet! Bili su dostojan protivnik u finalu, ali nisu uspeli da skinu šampiona sa trona.

Zapaženu ulogu u velikom finalu imao je Hampus Vane! Igrač Flensburga je utakmicu završio sa pet postignutih pogodaka! Albin Lagergren je četiri puta savladao golmana reprezentacije Danske.

Nakon dodele medalja, izabrana je i idealna postava Svetskog šampionata, koju pored sjajnog Hansena  čine: Hampus Vane (Švedska), Džim Gotfridson (Švedska), Matias Gidsel (Danska), Feran Sole Sala (Španija), Luduvik Fabregas (Francuska) i Andreas Palička (Švedska).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter