0
Evropske lige

FOTO: Twitter

AJAKS GAZI KA TITULI NA KRILIMA TADIĆA: Srpski reprezentativac najbolji asistent Holandije u 21. veku!

Objavljeno: 31.01.21 u 19:14

Reprezentativac Srbije je namestio dva gola u pobedi Ajaksa nad AZ Alkmarom (3:1).

Fudbaler Ajaksa Dušan Tadić postao je najbolji asistent u holandskoj ligi u 21. veku, pošto sada ima 88 uspešnih dodavanja, čime je prestigao nekadašnjeg saigrača Hakima Zijeha (87).

Tadić je u pobedi njegovog tima protiv AZ Alkmara asistirao Klasenu i Neresu, kojom je Ajaks napravio džinovski korak ka osvajanju titule. Kopljanicima je bila potrebna pobeda kako bi i bodovno materijalizovali poraz glavnog konkurenta PSV-a u derbiju protiv Fejenorda. Ajaksa sada ima sedam bodova prednosti i teško je zamisliti da može ispustiti takvu zalihu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Izabranici Erika Ten Haga uradili su poveli u 14. minutu kada je mladi brazilski napadač Antoni pogodio dalji ugao gola domaćih. Prethodno ga je uposlio Sebastjan Ale nastavivši sa izuzetnim partijama od dolaska iz Vest Hema. Vodeći gol dao je vetar u leđa gostima iz Amsterdama, ali se do kraja prvog dela rezultat nije menjao. Na isteku jednog sata igre Ajaks stiže do drugog gola, pošto je precizan bio Klasen nakon lepe asistencije Tadića.

U nastavku meča odličnu šansu propustio je Frederik Midsjo, opet zahvaljujući izvanrednom Onani. Tačku na meč stavio je David Neres u četvrtom minutu nadoknade vremena posle izvanredne asistencije Tadića.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter