0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

REMI ZA KRAJ: Crvena zvezda nulom protiv Šahtjora okončala pripreme u Turskoj

Objavljeno: 31.01.21 u 16:56

Na poslednjoj pripremnoj utakmici i generalnoj probi pred nastavak sezone, fudbaleri Crvene zvezde su odigrali bez golova sa ukrajinskim Šathjorom (0:0), iako su bili daleko bolji rival i pokazali spremnost za sve izazove koji ih očekuju do kraja takmičarske godine.

Prvo poluvreme je u potpunosti prošlo u znaku Crvene zvezde. Imali su veliki broj prilika fudbaleri koje sa klupe predvodi Dejan Stanković, ali je utisak da im je nedostajalo više sreće u završnici, iako je igra bila tečna i mogla da raduje sve zaljubljenike u crveno-belu boju.

Već u prvom minutu meča je Ben probio po sredini terena i uposlio Falćinelija koji se izvukao na desnu stranu i sa desetak metara snažno šutirao, ali u Pjatova. Ofanzivno su meču pristupili bekovi kluba iz Ljutice Bogdana. Upravo jedna od tih situacija bila je u 13. minutu kada je Gajić prošao po desnoj strani i tražio Bakajoka na drugoj stativi, ali su bili koncentrisani defanzivci Šahtjora i poslali loptu u korner. Dva minuta kasnije je Ivanić nadmudrio nekoliko fudbalera iz odbrane ukrajinskog tima, i poslao kratkak pas za Falćinelija koji je tražio Bena u petercu, ali je napadaču sa Komora malo falilo da zahvati loptu vrhovima prstiju i smesti je u mrežu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Igrao se 17. minut kada je Ben ponovo bio taj od koga je krenuo opasan napad. On je po desnoj strani sjajno prošao i uputio oštar pas u kazneni prostor, loptu je iskusno propustio Falćineli, na nju je natrčao Nikolić, ali je Pjatov pravovremeno izleteo, pa ga je naš mladi vezista pogodio. Tri minuta kasnije – zatresla se i prečka. Zahvatio je Ivanić sa dvadesetak metara loptu koja je bila u padu, praktično iz kolena, a Pjatov je taman toliko zakačio da ona okrzne prečku.

Imali su i fudbaleri Šahtjora dve prilike, prvo preko Marlosa u 28. minutu koji je iskosa sa desne strane pogodio spoljni deo mreže, ali i tri minuta kasnije kada je Borjan sjajno odbranio udarac Tetea koji je natrčavao i gađao sa penala. Do kraja poluvremena je zapretio i Milunović glavom, ali se na odmor otišlo bez golova.

Mirnije se igralo u nastavku igre, makar na startu, ali je i dalje Crvena zvezda imala terensku inicijativu. Zapretio je Gavrić u 56. minutu u svom stilu, kada je sa levog boka ušao u sredinu i gađao dalji ugao, ali je lopta završila tik pored stative. Fenomenalno je Gajić prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu za Falćinelija koji je sjajno gađao, lopta je imala fantastičnu putanju, ali je Trubin vrhovima prstiju u 68. minutu uspeo da zaustavi udarac. Sjajnu šansu je italijanski napadač imao i osam minuta kasnije kada je istrčao pred Trubina, ali je ukrajinski golman uspeo da zakači loptu pri driblingu Falćinelija i odbije je do Bena koji nije uspeo da pogodi mrežu rivala. Do kraja meča, nije bilo izglednijih prilika, a fudbaleri Crvene zvezde su pripremni period završili sa tri pobede i remijem, bez primljenog gola.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Crvena zvezda – Šahtjor 0:0

Stadion: ‘Hotel Kalista, Antalija, Turska.

Sudija: Berkan Guler (Turska)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović (od 84. Pankov), Degenek, Rodić (od 65. Gobeljić), Sanogo (od 46. Petrović), Nikolić (od 65. Kanga), Ivanić (od 84. Odada), Ben (od 80. Vukanović), Bakajoko (od 46. Gavrić), Falćineli (od 80. Pavkov).

Šathjor: Pjatov, Krivtsov, Marlos, Tete, Majkon, Cipriano, Bolbat, Sudakov, Konopljanka, Bondar, Fernando.

Igrali su još: Trubin, Dodo, Kornienko, Matvienko, Vitao, Stepanenko, Tajson, Markos, Dentinjo, Solomon, Patrik.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter