0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP

FMP DOČEKUJE BUDUĆNOST: Panteri se nadaju iznenađenju, Milojević debituje na klupi Podgoričana

Objavljeno: 29.01.21 u 17:00

Košarkaši FMP-a u subotu od 17 časova dočekuju ekipu Budućnosti u 17. kolu ABA lige. Neočekivano, izabranici Bojana Đerića imali su nešto više vremena za pripremu jer je njihov meč protiv Partizana odložen usled pojave virusa u ekipi crno-belih.

Budućnost je u prethodnom kolu u neizvesnoj završnici savladala Borac u Čačku 72:76. Nakon toga su ubedljivo poraženi od Virtusa u Top 16 fazi Evrokupa, a dogodila se i bitna promena u timu jer je doskorašnji trener Petar Mijović napustio tu funkciju.

Rival ‘pantera’ je napravio tim za najviše domete i njegove ambicije su velike, ali i FMP ima svoje ciljeve i jasne planove o kojima je govorio trener Bojan Đerić:

– Dočekujemo tim Budućnosti koja je postavila sebi za cilj da se vrati u Evroligu što dovoljno govori o tome kakav je tim oformljen ove sezone. Igraju dobru košarku, brzu i imaju dobre rezultate. Plasirali su se u Top 16 Evrokupa i tamo predstavljaju tvrd orah, dok se u ABA ligi bore za prvo mesto. Budućnost je apsolutni favorit u ovoj utakmici, ali mi ćemo gledati da što skuplje prodamo kožu i sačekamo šansu da napravimo iznenađenje, istakao je Đerić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

O narednom meču pričao je i prvotimac FMP-a Nemanja Nenadić:

– Očekuje nas teška utakmica protiv favorizovane Budućnosti. Igramo na domaćem terenu što je naša prednost i imali smo nedelju dana više da se spremimo na utakmicu. Daćemo sve od sebe u želji da napravimo iznenađenje protiv favorita, istakao je Nenadić.

Na klupi tima iz Podgorice će u ovom kolu debitovati srpski trener Dejan Milojević, koji je nedavno preuzeo ‘plave’.

– FMP je borben i mlad tim, sastavljen od energičnih igrača. To je ekipa koja je podigla formu u poslednje vreme, pobedila je Cedevita Olimpiju. Da bi razlika u kvalitetu, koja je na našoj strani, došla do izražaja moramo da imamo maksimalnu energiju, kako bismo došli do važne pobjed, rekao je Milojević.

Svestan da su ‘panteri’ tvrd orah na svom terenu je i Petar Popović, košarkaš Budućnosti.

– Znamo da FMP igra kod kuće veoma dobro, sve pobede ove sezone je ostvario kod kuće. To je ekipa koja je dugo zajedno, dobro se poznaju. Znamo da nas čeka teška utakmica, moramo da budemo na visokom nivou svih 40 minuta, kazao je Popović.

Inače, ekipe Budućnosti i FMP-a odigrale su do sada 20 međusobnih duela u ABA ligi. Podgoričani su bolji 12:8, dok je rezultat samih utakmica uz Železniku 5:5 (FMP je dobio poslednji duel koji se igrao u decembru 2019. godine). U prvom meču ove sezone u ‘Morači’, FMP je poprilično namučio tim iz crnogorske prestonice. Imali su gosti čak napad za pobedu, ali je Nikola Ivanović odigrao sjajnu odbranu nad Nemanjom Nenadićem.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter