0
Košarka

FOTO: Twitter/Nikola Jokić

UZBUDLJIVA NOĆ U NBA LIGI: Jokić vodio tim do pobede i rušenja rekorda franšize! (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.21 u 09:02

U protekloj noći odigrano je čak 12 duela u okviru NBA lige, a evo ko je obeležio noć i kako su igrali naši košarkaši.

Duel Orlanda i Sakramenta pripao je Kingsima, a odličan u porazu svog tima bio je crnogorski centar Nikola Vučević. On je upisao 26 poena, uz devet skokova, što nije bilo dovoljno da Orlando izbegne novi poraz.

Trojac‘ u sastavu Durent – Harden – Irving ubacio je 89 poena, što je bilo dovoljno da nakon produžetka savladaju Atlantu, 128:132. Posebno se istakao Harden koji je ubacio 31 poena, uhvatio osam skokova i podelio čak 15 asistencija. Durent je noćas brojao do 32 poena, dok je Irving imao 26 upisanih poena uz sedam asistencija.

Denver je bio ubedljiv protiv Majamija, savladavši ih 27 razlike i to na gostovanju. Naš centar još jednom je bio dominantan. Jokić je upisao 21 poen, uz 11 skokova i svega tri asistencije. Dva minuta na parketu proveo je i nekadašnji košarkaš Mege – Vlatko Čančar. Nagetsi su takođe postavili rekord franšize sa devet pobeda na gostovanjima od starta sezone, što Denveru nikada pre ove generacije nije uspelo.

Sjajan duel viđen je u Filadelfiji, gde su gostovali Lejkersi. Borba do poslednjeg trenutka i šut za pobedu Tobaja Herisa, na nešto manje od tri sekunde do kraja meča bile su presudne da pobeda ostane u Filadelfiji. Lebron je nastavio sjajnu poentersku seriju ubacivši 34 poena, dok su se u redovima File istakli Embid i Heris sa 28 i 24 poena.

Ekipa Dalasa doživela je 10. ovosezonski poraz, a ovog puta od njih je bila bolja ekipa Jute Džeza, 116:104. Luka je upisao 30 poena u šest asistencija, dok je naš centar, Boban Marjanović na terenu bio svega minut, uhvativši jedan skok.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter