2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

SUPERLIGAŠKI DUEL U ANTALIJI: Spartak i Proleter pripredili goleadu sa čak sedam golova!

Objavljeno: 28.01.21 u 10:17

U četvrtoj proveri u Antaliji Proleter se sastao sa ekipom Spratak Ždrepčeva krv. Dogovor trenera Žigića i Buača je da pruže šansu igračima sa manjom minutažom, te je većina igrača danas odigrala po 90. minuta.

Ekipa Proletera je naustupila u sastavu: Dragićević,S. Mitović, Kovačević, Pinto, Marijanović, Kojić, Miladinović, Vesić, Bacanović, O.Mitrović i Mladenović.

Šansu su u 60. minutu dobili su Sekulić, Ivanović i Župić.

Od starta čini se da su Subotičani spremnije ušli u meč, bili su konkretniji, agresivniji i manje su grešili u dodavanjima.

FOTO: HOTSPORT

U 14. minutu Spartak dolazi do vođstva, posle prodora sa leve strane usledio je centaršut na drugu stativu, gde se napadač Hrstić samo poklonio i glavom smestio loptu iza ledja golmana Dragićevića.

26. minut se igrao kada je posle solo prodora Stefan Mitrović bio strelac za 1:1. Posle oduzete lopte na sredini terena,ona dolazi do mladog Mitrovića koji ulazi u šesnaesterac, obilazi štopera Spartaka i plasira loptu u suprotni ugao gola.

Od tog trenutka čini se da su živnuli Novosadjani i preuzimaju inicijativu na terenu,ali dosta greše u dodavanjima.

FOTO: HOTSPORT

U 35. minutu bolja igra Proletera je urodila plodom, duga lopta Kojića na levu stranu do kapitena Mitrovića, ovaj je namešta na levu nogu, sledi centaršut na prvu stativu gde je siguran egzekutor glavom bio Veljko Mladenović! 2:1 za Proleter.

U nastavku utakmice ništa novo, borba na sredini terena sa dosta grešaka na obe strane.
Nije bilo nekih izglednijih prilika za gol.

U 65. konačno gol za Proleter, na odbijenu loptu iz šesnaesterca Spartaka natrčava Danilo Miladinović i oštro šutira,lopta se odbija od jednog igrača Spartaka i ulazi u mrežu! 3:1 za Proleter.

FOTO: HOTSPORT

Kao i u prvom poluvremenu, kako Proleter postigne gol tako i se i njihova igra poboljša, agilni Uroš Vesić je imao par prodora i centaršuteva, a i sam se upisao dva puta u strelce u 76 minutu, kada je sa desne strane ušao u šesneasterac zalomio štopera i levom nogom u suprotni ugao pogodio za 4:1 i u 79 minutu opet iz jednog kontranapada najbolje se snalazi pred golom Spartaka i pogdja za 5:1.

 

U 83. minutu nastavlja se goleda,slobodan udarac za Spartak, lopta se odbija od živoog zida na nju natrčava tamnoputi Moris za konačnih 5:2.

Sve u svemu,korisna provera za obe ekipe, treneri će sada imati jasniju sliku na koga mogu ozbiljnije da računaju kada krene prvenstvo.

Danas od 14:30h prva ekipa Proletera imaće generalnu probu pred start Superlige Srbije, protivnik će biti ukrajinski prvoligaš Marijapolj.

.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter