0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

RADONJIĆ I VOLDEN PRED ASVEL: ‘U sjajnoj su formi, moramo da odigramo borbenu i čvrstu utakmicu’

Objavljeno: 28.01.21 u 16:15

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u petak ekipu ASVEL-a u utakmici 23. kola Evrolige.

Tim iz Liona nalazi se u dobroj formi, o čemu svedoče i tri uzastopne pobede u Evroligi, nad Olimpijakosom u Pireju i dve izuzetno kvalitetne španske ekipe, Valensije i Baskonije na svom parketu u ‘Astrobalu’.

Ovo će biti četvrti duel dva kluba u Evroligi, trenutno crveno-beli vode 2-1.

Trener crveno-belih, Dejan Radonjić, istakao je da očekuje veoma čvrstu utakmicu.

– Ekipa ASVEL-a se nalazi u dobrom ritmu i sjajnoj formi, vezali su tri pobede, takođe tokom dosadašnje sezone pokazali svoj kvalitet i nekim velikim pobedama poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima kao u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, ekipa koja je dugo na okupu i koja igra vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut. Zbog svega što govori da se radi o izuzetno ozbiljnoj ekipi, potrebno je da osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta – rekao je Radonjić.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Košarkaš Zvezde, Kori Volden, rekao je da će ekipa morati fizički da odgovori na veoma čvrstu ekupu Asvela.

– U Evroligi nema lake utakmice, niti lakog protivnika. Još jedna teška utakmica je pred nama, ASVEL je skup sjajnih atleta, uigrana ekipa koja je dugo zjaedno i igra vrlo čvrstu odbranu, što se vidi i po rezultatima u poslednjih nekoliko kola, gde su protivnike zadržavali na proseku od 73-74 poena.  U odličnoj su formi, imaju tri uzastopne pobede u Grčkoj, i nad Valensijom i Baskonijom, što govori i da rasterećeni i u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Želimo da odigramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo odgovoriti na taj fizički stil igre koji gaje – kazao je Volden.

Utakmica u hali ‘Aleksandar Nikolić’ igra se u petak od 20.45.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter