0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

POSLEDNJA PROVERA PROLETERA U ANTALIJI: Novosađani remizirali sa ukrajinskim timom! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.21 u 17:25

Fudbaleri Proletera odigrali su u poslednjoj proveri u Antaliji nerešeno 1:1 protiv ukrajinskog Mariupolja.

Trener Branko Žigić izveo je sastav koji je najbliže onom koji će početi meč protiv Rada na Banjici u prvom kolu nastavka Super lige.
FOTO: HOTSPORT
Sastav Proletera: Župić, Janković, Golubović, Joković, Bašanović, Jovanović,Ilić, Knežević, Tomović, Gluščević i Živojinović.
Veća inicijativa ukrajinaca viđena je na početku utakmice. Lopta je uglavnom bila u njihovom posedu, konstantno su napadali uz veliki broj kornera.
Ozbiljnu šansu su imali u 14. minutu posle prekida i ubačene lopte u peterac gde je njihov špic glavom šutirao ali sjajno je intervenisao golman Kristijan Župić.
U 16. minutu ponovo šansa za ukrajince,posle kontranapada i centaršuta pogadjaju stativu.
I kako to obično biva,kad se ne iskoriste šanse,sledi kazna! Srpski ‘Baloteli’ Viktor Živojinović dobija loptu po levoj strani ulazi u šesnaesterac, namešta je na desnu nogu i visoko pod prečku pogadja za 1:0!
FOTO: HOTSPORT
Od tog trenutka Proleter uspostavlja ravnotežu na terenu i dobro parira ekipi Marijapolja.
Filip Knežević i Marko Janković stvarali su dosta probelma po levoj strani Marijapolja, centrirali su par puta ali do lopte nisu stigli napadači Proletera.
U 30 minutu čuo se glas kapitena Branislava Jovanovića, inače jednog od boljih na danšnašnjoj utakmici, povikao je na svoje mlade saigrače, da se trgnu i da ih razmrda malo!
U 45 min Marijapolj dolazi do izjednačenja,posle prodora po levoj strani,ubačenu loptu po zemlji njihov špic plasira u mrežu Župića! 1:1 na posle prvog poluvremena.
U nastavku Milan Mirosavljev ulazi umesto špica Nikole Gluščevića. Ukrajinci i drugom poluvremenu nastavljaju da više drže loptu u svom posedu.
FOTO: HOTSPORT
U 55. minutu golman Kristijan Župić zaustavlja siguran gol,kada je izašao jedan na jedan sa špicem Marijapolja i uspešno zaustavio udarac.
U 60. minutu dvostruka izmena u ekipi Proletera, Pinto ulazi umesto Jokovića koji je osetio bol u nozi,dok danas odličnog golmana Župića menja Dragićević.
U 70. minutu umesto Tomovića ulazi Stefan Mitrović. Nije bilo izglednijih šansi u nastavku, uglavnom se vodila borba na sredini terena. Ukrajinci su pokazali da su ozbiljna ekipa, trenutno se nalaze na 8. mestu u ukrajinskom šampionatu.
U 85. minutu kapiten Bane Jovanović dobija drugi žuti karton i napušta igru.
Bila je ovo dobra provera za izabranike Branka Žigića, samo ostaje žal što pobedom nisu završene ove može se reći uspešne pripreme u Turskoj.
Sutra sledi povratak u Srbiju, igrači će dobiti dva slobodna dana i od ponedeljka kreću pripreme za utakmicu protiv Rada na Banjici.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter