0
Domaći fudbal

NOVO PRAVILO U SRPSKOM FUDBALU: Igrači sa papirima Evropske unije više neće biti stranci!

Objavljeno: 28.01.21 u 14:55

Novo pravilo u srpskom fudbalu!

Sportski direktor FS Srbije, Vladimir Matijašević, gostovao je u studiju televizije Arena Sport i otkrio da igrači koji imaju pasoš Evropske unije uskoro neće imati status stranca u domaćoj ligi.

Ovakva odluka najviše će koristiti trenerima Crvene zvezde i Partizana, pošto „večiti rivali“ u svojim redovima imaju najviše stranaca.

U Zvezdi, status stranca će izgubiti Dijego Falćineli, Filipe Falko i El Fardu Ben koji ima francuske papire. U taboru Partizana mesto stranca više neće zauzimati Bajbek.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

– Moje mišljenje je da su četvorica igrača sa inostranim pasošem sasvim dovoljna kada je reč o klubovima Superlige. Crvena zvezda je sa tim brojem pravila značajne rezultate u Evropi. Međutim, mi smo potpisali ugovor o pridruživanju Evropskoj uniji. To znači da ćemo morati da promenimo pravilo. Igrači sa tog podneblja neće biti stranci – izjavio je za Arenu Vladimir Matijašević.

Na pitanje kada će biti na snazi novo pravilo, Matijašević je izjavio da nema precizan odgovor, ali da će novo pravilo doći vrlo brzo.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter