0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

BRANKO JOVIČIĆ ZA HOTSPORT: ‘Bakula’ je govorio o trofejnom periodu u Zvezdi, Ligi Šampiona, ali i o tome ko je bio najteži za čuvanje!

Objavljeno: 28.01.21 u 09:53

Za HotSport je govorio jedan od ljubimaca Zvezdine publike – Branko Jovičić.

Dete Borca iz Čačka, svoje ima gradio je u ledu okovanom Permu, da bi se nakon dugog puta vratio u Srbiju i obukao dres Zvezde. Od prvog dana svojom borbenošću našao je mesto u srcima Zvezdinih navijača i bio deo istorijske generacije nekadašnjeg osvajača Lige Šampiona.

Zašto si izabrao da gradiš karijeru kao mlad u inostranstvu, odnosno Austriji i Rusiji, a ne kroz klubove u Srbiji?

BJ: Napravio sam veliki korak u Srbiji, u Borcu kao kapiten Borca iz Čacka dve godine sam igrao za prvi tim. Istina, tek smo druge sezone ušli u Superligu Srbije i posle toga sam otisao u Rusiju! Sa ove tačke gledišta, za mene je to bio pravi potez jer se ispostavilo da sam došao u Zvezdu kao iskusan i ‘gotov’ igrač.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Nekada Amkar iz Perma, danas Ural, šta je to što te vezuje za hladnu Rusiju?

BJ: Iskreno sviđa mi se ruski fudbal, dosta jaka liga koja mi odgovara i već četvrta godina ako računam i tri sezone u Amkaru. Svake godine je sve jača i jača.

Stigao si u Zvezdu i bio deo iste kroz njen najbolji period 21. veka, kakva osećanja i sećanja si poneo po odlasku iz kluba?

BJ: Iskreno dosta lepih sećanja nosim za te tri godine. Bilo je i dobrih i loših stvari, što se tice povreda, ali sam zbog svih u klubu, mojih saigrača, stručnih štabova, uprave, navijača izlazio jači i svaki put zeljan novog dokazivanja! Zvezda je klub koji ti svaki dan donosi neko novo dokazivanje, ne trpi loše rezultate i mislim da se od prvog dana stvorila dobra atmosfera koja nas je dovodila do tih rezultata. Prelep osećaj koji se ne može rečima opisati. I na kraju rastanak, dosta emocija ali moje srce je uvek u Zvezdi, Zvezda je moja kuca!!

FOTO: FK Ural

Šta to Vladana Milojevića čini boljim u odnosu na svoje brojne prethodnike u Crvenoj zvezdi?

BJ: Vladan je trener koji me je doveo u Zvezdu, kao i nas nekolicinu. On je odrastao u Zvezdi i zna šta je Crvena Zvezda. Napravio je ogroman rezultat, ne bih komentarisao nekog sa kim nisam imao prilike da sarađujem, ali je pravi potez da posle Miloja dođe Dejan Stanković, koji takođe zna šta je Zvezda i prave odlične rezultate. Pratim ih uvek.

FOTO: Privatna arhiva

Iz tog perioda u Beogradu, koja je za tebe utakmica bila emotivnija od drugih i uslovno rečeno koja je najdraža?

BJ: Uh, dosta je bilo dobrih utakmica za pamćenje, ne znam, izdvojio bih Keln u Beogradu jer se ispostavilo da smo posle 25 godina dočekali proleće u Evropi, vratio sam se iz teške povrede, prelep osećaj za mene. A ako moram da izdvojim jednu utakmicu koja nije bila u Beogradu to je Salcburg, osećali smo se kao kod kuće, naši navijači su napravili nezaboravnu atmosferu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Koji igrač ti je zadavao najviše muka u karijeri, tj. ko je bio najteži za čuvanje i zašto?

BJ: Najveći utisak naravno posle Nejmara, Insinjea, Mbapea je ostavio Verati. Izdvojio bih njega zbog pozicije koju igra, ali tu su naravno Mane, Firmino, Salah. Igraju u ozbiljnom sistemu, teško je igrati protiv takvih ekipa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter