2
Domaći fudbal
Amir Bislimi I Nikola Petrić poziraju za Hotsport

FOTO: HotSport

AMIR BISLIMI ZA HOTSPORT: „Petrić želi da se obezbedi ugovorom! Adekvatne zamene su spremne, u Proleteru ništa nije slučajno, za sve imamo dugoročan plan!“ (FOTO)

Objavljeno: 27.01.21 u 11:19

Fudbalski klub Proleter nalazi se na pripremama u Turskoj!

U prethnodnih par dana klub su napustila dva važna igrača, kapiten Siniša Babić i golman Nikola Petrić, a za HotSport govorio je sportski direktor Proletera, Amir Bislimi.

 Iznenadna vest za prodaju Petrića, tj njegov odlazak u Ararat, zašto je odlučio da napusti Proleter?

AB: Ararat je klub koji se pojačava, sa novim gazdom iz Rusije, želi da dođe do grupne faze u Evropi. Pričao sam sa Petrićem, želi da se obezbedi  većim ugovorom i pokuša sa šampionom Araratom da uđe u grupnu fazu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

 Nekoliko dana ranije otišao je i kapiten Babić, svoje mesto je našao u Uzbekistanu, da li je bio plan da on napusti tim i zašto?

AB: Siniša Babić i Nikola Petrić su bili jedni od iskusnijih igrača, plan je bio da se njima zahvalimo na dosadašnjoj saradnji tako što ukoliko stigne ponuda koja će njih finansijski zadovoljiti, klub neće praviti problem. Adekvatno zamene su spremne bile još na prozivci. Jednostavno, u Proleteru ništa nije slučajno, za sve imamo dugoročan plan.

 Kolika su obeštećenja za transfere Babića i Petrića?

AB: Ne mogu da izlazim sa tim u javnost dok ne dobijem dozvolu tih klubova i sve ne bude i zvanično potpisano.

Amir Bislimi se pozdravlja sa Nikolom Petrićem
FOTO: HotSport

 Da li su već spremne zamene za njih dvojicu i o kome je reč ukoliko nije tajna?

AB: Zamene su spremne, ali još nije završen prelazni rok, biće još novih igrača u Proleteru.

 Koliko će njihovi odlasci uticati na ostatak i sam rad ekipe?

AB: Uticaće mnogo na atmosferu, to su momci koji su bili zaduženi za svlačionicu i za sve u klubu. Ali mislim da će Bane Jovanović sa svojim iskustvom, možda i većim od Babića i Petrića, sve nadoknaditi i nastaviti uz Branu Miloševića da pomogne nama u klubu da “napravimo” jos mnogo igrača na putu ka Evropi.

 Kako ste Vi zadovoljni radom tima za sada na pripremama?

AB: Nisam u potpunosti zadovoljan, od nekih igrača želim i očekujem mnogo više. Zato i služe pripreme, da vidimo ko je spreman da nam pomogne na putu ka Evropi, a ko nije. U ovim utakmicama probavamo sve što smo zamislili. Videćemo do 06.02 ko ostaje, a na kojim mestima će biti potrebne sveže krvi – zaključio je Amir Bislimi za HotSport.

Rastko Kovačević i Nikola Petrić u Turskoj
FOTO: HotSport

Fudbalski klub Proleter ostao je bez prvog golmana, a dve realne opcije su Nikola Vasiljević i Emil Rockov.

Vasiljević je prošle sezone branio u Radniku iz Surdulice i spasio je ekipu od ispadanja . On je trenutno na pripremama sa Crvenom zvezdom i čeka se dolazak Zvezdana Terzića da dogovore saradnju.

Druga opcija, Emil Rockov, trenutno brani u Mađarskoj za Fehervar. Bivši golman Vojvodine nije u prvom planu ekipe iz Mađarske, pa postoji opcija da dođe na pozajmicu u Proleter do kraja sezone.

Nikola Petrić sutra napušta pripreme Proletera, a u ponedeljak putuje u Dubai gde će se priključiti ekipi Ararata.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter