0
Ostali sportovi

FOTO: Twitter screenshot

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Katar slavio i ostavio Hrvatsku u igri, Španija sigurnom pobedom do prvog mesta! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.21 u 20:21

Rukometaši Katara savladali su u neizvesnoj završnici  Argentinu u poslednjem kolu grupe 2 Svetskog prvenstva u Egiptu. Katar je slavio sa 26:25 (12:13)!

Imali su Argentinci istorijsku šansu da se plasiraju u četvrtfinale, u 38. minutu vodili su 19:15, ali su na kraju posustali i izabranici Valera Rivere su upisali važan trijumf.

Katar je predvodio Madadi sa 8 postignutih golova i Kapote koji je postigao 6 golova. Kod Argentine najraspoloženiji je bio Pisaro sa sedam pogodaka.

Da bi se Katar našao među osam najboljih, Hrvatska ne smije slaviti protiv branioca titule Danske, koja nema rezultatski imperativ.

Ako Danska dobije Hrvatsku (5 bodova), Hvrati će ispasti sa Svetskog prvenstva, a Katar će proći dalje sa šest osvojenih bodova.

U istom terminu, odigran je i derbi grupe 1, a Španija je uverljivo slavila protiv Mađarske sa 36:28 (21:14, 15:14). Ovim trijumfom Španc isu osigarali prvu poziciju sa devet bodova, a Mađari su drugi sa 8 osvojenih bodova.

Najefikasniji u selekciji Španije bio je Gomes sa sedam golova, a kod Mađara, istakli su se Balog i Đeri sa pet golova.

Meč između Danske i Hrvatske na rasporedu je od 20:30.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter