4
Domaći fudbal
FK Proleter Novi Sad na utakmici u Turskoj

FOTO: HOTSPORT

PETARDA PROLETERA: Novosađani sa čak osam klinaca razibili Ruse! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.01.21 u 16:34

Najbolja igra Proletera do sada na pripremama. Novosađani su za protivnika imali ruskog drugoligaša, Nefti Himik i tom prilikom prikazali vrlo dobru igru.

Utakmicu su počeli: Petrić (kapiten), Joković, Pinto, Bašanović, Janković, Ilić, Kojić, Tomović, Živojinović, Gluščević i Mitrović.

Napadali su konstantno, pretili po bokovima preko Viktora Živojinovića, Đorđa Bašanovića i Marka Jankovića. U zadnjoj liniji sigurni i neprelazni bili su brazilac Leandro i Dušan Joković. U veznom redu Kojić, Ilić i ispred njih Tomović kreativnim i lucidnim potezima spajali su i upošljavali špiceve.

FOTO: HOTSPORT

Viktor Živojinović je bio strelac za 1:0 u 39. minutu susreta! Posle oduzete lopte na sredini terena ‘srpski Baloteli’ dobija loptu u prostor, ulazi iskosa sa leve strane u kazneni prostor i plasira loptu pored golmana. Odmah po polasku Rusa sa centra, vezni red Proletera oduzima loptu, stvara se gužva pred golom Neftija, do nje dolazi mladi Gluščević poznatiji kao ‘srpski Haland’ i razantnim udarcem pogadja suprotni ugao za 2:0!

U nastvaku utakmice Proleter i dalje dominira, napada, stvara šanse.. Ali Rusi dobijaju penal i smanjuju rezultat na 2:1 u 55. minutu duela.

Fudbaleri FK Proleter u Turskoj
FOTO: HOTSPORT

U 60. minutu Branko Žigić daje šansu svim igračima sa klupe. Ušli su: Dragićević, Knežević, Vesić, Bacanović, Jovanović, Marjanović, Mitrović, Mirosavljev, Miladinović, Kovačević i Sekulić.

U 65. minutu pravi spektakl! Evro gol Dače Miladinovića! Tek što je ušao u igru, sam je sebi stvorio prostor, oslobodio se dva igrača, namestio loptu na desnu nogu i sevnula je bomba sa 25 metara! Lopta se od prečke odbila u mrežu! 3:1 za Proleter!

U 76. minutu sviran je penal nad Bacanovićem, a siguran sa bele tačke bio je Mirosavljev za 4:1. Igrao se 86. minut, kada je počeo Knežević da prodire po desnoj strani, povratna lopta do Bacanovića i 5:1 za Proleter!

Viktor Živojinović na utakmici u Turskoj
FOTO: HOTSPORT

Posle kišovitog dana, sunce je ogrejalo ekipu Proletera. Trener Žigić može biti zadovoljan prikazanom igrom svoje ekipe koju pretežno čine mladi i perspektivni fudbaleri.

Raduje činjenica da nema puno povreda, samo je Brana Milošević van stroja, ide na terapije i biće ponovo u pogonu za 14 dana. Sledeće provere Proleter će imati 28. januara, kada su na programu dve utakmice, protiv Spatak Ždrepčeva krv i ekipe Marijapolj, gde bi svi igrači dobili priliku da odigraju po 90. minuta.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter