0
Košarka

FOTO: Twitter/Denver Nuggets

JOKIĆEV REKORD KARIJERE! Nikola ponovo predvodio Nagetse, još jedna drama i pobeda protiv Finiksa (VIDEO)

Objavljeno: 24.01.21 u 09:10

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Finiks Sanse nakon dva produžetka rezultatom 120:112, a najzaslužniji za trijumf bio je ko drugi nego naš Nikola Jokić, koji je postavio i rekord karijere.

Naš reprezentativac je postigao 29 poena, imao čak 22 skoka, što mu je rekord karijere, kao i šest asistencija.

Još jedan sjajnan meč ove dve ekipe, koje su pre manje od 24 sata odigrale prethodni duel, koji je okončan pobedom Nagetsa nakon produžetka, a ovoga puta igralo se dva puta po dodatnih pet minuta, ali je ishod bio isti – trijumf Denvera.

Počelo je poenima Ejtona sa niskog posta i to upravo preko Jokića, da bi Džamal Marej odgovorio na drugoj strani.

Finiks je dobio prvu deonicu košem prednosti, a na pauzu se otišlo sa tri razlike za Sanse koje je šut odlično služio u prvom poluvremenu.

Treća deonica je počela veoma tvrdo. Tokom prvih šest minuta  skoro i da nije ni bilo poena, a Finiks je taj deo meča pripisao sebi sa 16:15.

U poslednjoj četvrtini igrači sa klupe Denvera su podigli tempo, uspeli da vrate prednost na stranu Nagetsa, a u poslednja dva minuta se igrala jako dobra odbrana i delovalo je kao da će Finiks pobediti.

Ostao je jako malo vremena kada je Marej preuzeo odgovornost na sebe i trojkom u poslednjoj sekundi obezbedio produžetak Denveru!

Bilo je napetu u prvom produžetku, delovalo je kao da je Jokić rešio pitanje pobednika kada je u poslednjih 10 sekundi izveo sjajan roling na niskom postu i poentirao uz faul.

Ipak, na drugoj strani je aktivan bio Krauder, pogodio trojku i sa 106:106 ušlo se u novi produžetak, međutim Finiks je upisao samo šest poena u tom delu susreta i Denver je zabeležio pobedu rezultatom 120:112.

Pored sjajnog Džokera koji je još jednom predvodio Denver, pratili su ga Džamal Marej sa 26 poena, Džamajkl Grin 16, a Majkl Porter Džunior 14.

Na drugoj strani, po 21 poen Kraudera i Pola, 19 Džonsona i 17 Ejtona.

NBA rezultati:

Bruklin – Majami 128:124
Detroit – Filadelfija 110:114
Minesota – Nju Orleans 120:110
Čikago – L.A. Lejkers 90:101
Dalas – Hjuston 108:133
Finiks – Denver 112:120 pp
Juta – Golden Stejt 127:108

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter