0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

VLADA JOVANOVIĆ: ‘Uz povišenu energiju i intenzitet da zaustavimo tranziciju Cibone’

Objavljeno: 23.01.21 u 10:35

U nedelju 24. januara od 12 časova košarkaši Mega Soccerbeta će u okviru 16. kola ABA lige dočekati ekipu Cibone, a utakmica će se zbog poznate situacije sa pandemijom Kovid-19 igrati bez gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su se pobedom u Zadru u prošlom kolu vratili na pobednički kolosek pa će utakmica protiv Cibone biti prilika da ostvare 11. pobedu u regionalnom takmičenju.

Trener Mege je izjavio da njegova ekipa mora da spreči tranziciju i poene iz drugog napada Cibone:

– Igramo protiv jako dobrog tima koji je pretrpeo promene u odnosu na početak sezone. Dolaskom Markote, Planinića i Rejnoldsa dobili su iskustvo i kvalitet, pogotovo na pozicijama jedan i pet. To je ekipa koja poseduje napadački arsenal, odlikuje ih kvalitetna tranzicija, pokušavaju da valorizuju sav svoj talenat. Jako su brzi i uporni, što su pokazali i u prvoj utakmici u Zagrebu gde su posle naše odlične igre u prvoj četvrtini i velikog vođstva, pre svega svojim najvećim kvalitetom trčanjem, uspeli da se vrate u egal utakmicu. Naša prva i osnovna ideja je da im ne dozvolimo tranziciju i poene iz drugog napada. Moramo pre svega da budemo okrenuti sebi i da brinemo o svojoj igri u odbrani i napadu, kao da pokušamo da uspostavimo neke standarde sa povišenom energijom i intenzitetom, što je veoma bitno ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata – izjavio je Jovanović.

Plejmejker Mege Mihailo Jovičić kome 22. rođendan pada upravo u nedelju, istakao da njegovu ekipi očekuje fizički zahtevan meč protiv Cibone:

– U nedelju nas čeka bitna utakmica protiv ekipe Cibone. Moramo da odigramo kvalitetnu odbranu i pametan napad, kao i u prethodnom kolu. Cibona je dovela par pojačanja u odnosu na prvi deo sezone, i sigurno nas očekuje fizički zahtevan meč, ali verujem da uz dobru energiju možemo da dođemo do nove pobede – izjavio je Jovičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter