0
Košarka

FOTO: Twitter

AMERIKA PRIČA O JOKIĆEVIM ASISTENCIJAMA! Srbin zaludeo NBA ligu lucidnim dodavanjima! (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.21 u 09:40

Srpski košarkaš, Nikola Jokić, lider je po broju asistencija u celoj NBA ligi!

Najbolji centar najjačeg košarkaškog takmičenja, je ujedno i jedan od najboljih plejmejkera u ligi.  Najviše pažnje kod publike izazivaju Jokićeva lucidna dodavanja.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Košarkaš iz Sombora je poznat po pasovima bez gledanja ili uručenjima za saigrače kada protivnici to ne očekuju, a koliko je dobar asistent pokazuje i snimak koji je napravila NBA liga.

NBA liga je impresionirana Nikolom Jokićem! Oni su sastavili kompilaciju njegovih najboljih dodavanja i to samo onih kada ‘ošamari’ loptu, odnosno iz jednog kontakta dobaci usamljenom saigraču. Svaka od ovih akcija završena je poenima, što još jednom pokazuje kakav pregled igre ima naš centar.

Trenutno ‘Džoker’ ima najviše asistencija u NBA ligi. Nešto bolji od njega, kada se gleda prosečan broj asistencija, je Džejms Harden koji je propuštao mečeve na početku sezone.

Jokić je do sada asistirao saigračima 140 puta, odnosno čak 9,9 puta po meču i po tom parametru mu ostali centri u ligi nisu ni blizu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter