0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Borac/Duško Radišić

MARKO MARINOVIĆ: ‘Budućnost igra najbolju košarku u ABA ligi’

Objavljeno: 22.01.21 u 16:25

Košarkaši Borca u subotu 23. januara od 19 časova u dvorani kraj Morave dočekuju Budućnost u 16. kolu regionalne ABA lige.

Trener Čačana, Marko Marinović, poručio je da njegov tim nema šta da izgubi u okršaju sa Podgoričanima.

– Trenutno gledano, Budućnost uz Mornar, igra najbolju košarku u ligi. Tim iz Podgorice se nalazi u odličnoj formi, u to nema sumnje. Nakon pauze zbog korone pokazali su u utakmici protiv Burža da mogu biti nezaustavljivi. U sastavu ima mnogo dobih igrača, ali posebno bih istakao Nikolu Ivanovića, koji je među najboljima u ABA ligi. Godinama pokazuje da može sam, kada treba, da pobedi protivnika. Između ostalog, to je pokazao protiv Partizana – rekao je Marinović za klupski sajt.

On kaže da umor gostujuće ekipe može da utiče na ishod meča, ali da su bez obzira na sve igrači Petra Mijovića favoriti u sutrašnjem duelu.

– Tu možda možemo da tražimo svoju šansu. Bez obzira na to, smatram da su gosti veliki favoriti. Verujem da će biti zanimljiva utakmica. Mi se moramo pokazati u najboljem mogućem svetlu i moramo se potruditi da budemo konkurentni. Ako nam se bude ukazala prilika, mi je svakako nećemo propustiti. Nemamo šta da izgubimo, a mogli bismo mnogo toga da dobijemo. Sve u svemu, biće ovo još jedno veliko iskustvo za igrače, ali i mene – zaključio je Marinović.

Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača Borca Nemanja Todorović smatra da njegov tim mora da ponovi dobar pristup igri.

– U prvom delu prvenstva smo odigrali egal utakmicu protiv Budućnosti. Čak smo bili blizu pobede. Smatram da je potrebno da preslikamo taj sistem u narednoj utakmici. Verujem da će Budućnost doći umorna u Čačak, što je dobra prilika za nas. Potrebno je da maksimalno motivisano uđemo u meč. Igramo na domaćem terenu. Verujem da možemo da odigramo dobro i da dođemo do pobede, a onda ćemo biti korak bliže cilju, odnosno opstanku u ABA ligi – istakao je Todorović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter