1
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva / Miloš Kerkez

KO JE SRBIN ZA KOJIM LUDI JUVENTUS: U Srbiji za njega nije bilo mesta, a sada je velika želja Kelinija!

Objavljeno: 22.01.21 u 19:26

Deluje kao da se reprezentacija Srbije nije opametila nakon što su im ‘ispred nosa’ mnoge evropske zemlje uzele talentovanu decu. Od Bojana Krkića, preko Aleksandra Dragovića i Marka Arnautovića, pa i mnogih drugih, sada se čini da je na pomolu još jedan takav događaj.

Supertalentovani fudbaler mađarskog Đera, Miloš Kerkez na vratima je velikog transfera. Kako prenose gotovo svi mađarski mediji, on bi u skorijem vremenskom periodu trebao da zaduži opremu italijanskog velikana – Juventusa!

Miloš je rođen u vojvođanskom gradiću Vrbasu, novembra 2003. godine. Od malena se bavio fudbalom, a život ga je kao dosta malog odveo u autrijsku prestonicu – Beč. Tamo je prošao sve mlađe selekcije Rapida iz Beča i svojim partijama ozbiljno skrenuo pažnju na sebe. Leta 2019. prešao je u redove mađarskog Đera, gde se potpuno afirmisao kao levi bek.

FOTO: Privatna arhiva / Miloš Kerkez

Ima svega 17 godina, a već je redovan u startnih 11 i stiče ozbiljno iskustvo u drugom rangu mađarskog takmičenja. Senzacija je u Mađarskoj, jer je ‘isplivala’ vest da ga želi Juventus. Prema rečima tamošnjih medija, ali i njega samog, direktno ga je kontaktirao rođeni brat Đorđa Kelinija. Njegov klub ne želi da ga pusti pre nego što napuni 18 godina, što će se desiti u novembru ove godine.

‘Zaista je velika čast kada se za tebe interesuje jedan od najvećih klubova na svetu. Bio sam veoma prijatno iznenađen kada mi je predsednik saopštio da postoji interesovanje Juventusa. To mi je ogroman motiv da nastavim još jače i da jednog dana ostvarim svoje snove!’ – rekao je u razgovoru za HotSport, Miloš Kerkez.

FOTO: Privatna arhiva / Miloš Kerkez

Trenutno igra na poziciji levog beka, ali mu nije strano ni da odigra nešto ofanzivnije uz levu aut liniju.

Kako nije dobio poziv reprezentacije Srbije, on je odlučio da prihvati poziv mlađih selekcija reprezentacije Mađarske. Kako sam kaže, oni su u njemu prepoznali talenat i voleo bi da jednog dana nastupa i za A reprezentacije te zemlje. Govori četiri jezika, među kojima je i Mađarski, pa mu to nije nikakav problem.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter