0
Evrokup

FOTO: Youtube screenshot

MIHAILO PAVIĆEVIĆ POSLE PORAZA OD ANDORE: „Pomislili smo da možemo svakog da pobedimo, što je bilo pogrešno!“

Objavljeno: 21.01.21 u 12:25

Košarkaši Mornara poraženi su posle triler završnice od ekipe Andore u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa rezultatom 74:71, a trener Pavićević je naglasio da se njegov tim opustio posle dvocifrene prednosti u prvom poluvremenu.

– Doživeli smo prilično naivan poraz. Andora je kvalitetna ekipa, oni su od prvog do poslednjeg minuta igrali u istom ritmu. Uzroci poraza leže u našoj igri u prvom poluvremenu. Mislim da je prelomni trenutak bio u prvom poluvremenu kada smo stekli prednost od deset razlike. Tada smo trebali da igamo pametno, da ne žurimo sa napadom, ali smo počeli da igramo uličnu košarku, da probamo da podignemo ličnu statistiku. Pomislili smo da možemo svakog da pobedimo, što je bilo pogrešno. To je protivnik iskoristio, priključio se do kraja prvog poluvremena – rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević i nastavio:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

– Znao sam da će u drugom poluvremenu utakmica biti ovakva kakva je bila. Imali smo jedan ili dva otvorena šuta da rešimo utakmicu, ali to je sport. Na taj njihov zadnji aut bili smo potpuno dekoncentrisani. Znali smo koja dva igrača će da rešavaju, da njima ne damo da šutnu i odjednom je Hana ostao sam. Jednostavno odbrana je zakasnila – rekao je trener Mornara.

Pavićevič je naglasio da je poraz došao u lošem trenutku, jer njegovu ekipu očekuje duel sa Crvenom zvezdom.

– Da nam je neko ponudio pre početka druge faze skor koji imamo, sigurno bih ga prihvatili. Ali, sada je stvarno ostao žal, jer smatram da smo mogli i morali da dobijemo meč protiv Andore. Međutim, rival je imao 17 ofanzivnih skokova, mi 12 izgubljenih lopti, pa je poraz bio neminovan. Poraz nikada ne dolazi u dobrom trenutku, a ovaj naš je stigao u baš lošem, jer nas očekuje duel sa Crvenom zvezdom u ABA ligi, a zatim nam u goste dolazi Uniks u trećem kolu Evrokupa -zaključio je Pavićević.

U narednom kolu TOP 16 faze Evrokupa, Mornar će na svom terenu ugostiti Uniks, dok će Andora odmeriti snage sa Gran Kanarijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter