0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

LUKA MILUNOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Divan je osećaj braniti boje svoje države! Ostaje žal što nikada nisam zaigrao za A selekciju’

Objavljeno: 20.01.21 u 20:15

‘Cilj nam je opstanak u ligi! Bilo je puno dragih pogodaka, ali gol na derbiju ima poseban značaj za mene’.

U sportu nikada ne znaš kada će doći tvojih ‘pet minuta’! Nakon OFK Beograda i epizode u Belgiji, kao mlad igrač dobio je priliku da ostvari svoje snove. Stigao je na stadion ‘Rajko Mitić’ i odigrao preko 60  utakmica za Crvenu zvezdu. Dve sezone je proveo u glavnom gradu Srbije, a onda se odlučio na novi korak u karijeri. Ostrvo Krit je video kao idealnu destinaciju! Epizoda u Grčkoj je trajala četiri godine, a onda je došlo do promene plana. Voždovac, Melaka Junajted, Debrecin i napokon Napredak iz Kruševca za koji i danas nastupa. Luka Milunović je četiri godine bio član omladinske reprezentacije Srbije. Brzonogi krilni napadač je za HotSport govorio o ciljevima, saradnji sa novim trenerom gospodinom Đuričićem, a osvrnuo se i na utakmice koje očekuju nacionalni tim i Crvenu zvezdu.

 

Kakve su tvoje lične, a kakve ambicije ekipe pred početak drugog dela sezone?

LM: Što se mene tiče, izdvojio bih period u Kruševcu kao veliki izazov  za mene i moju karijeru. Prioritet je opstanak u ligi i uspesi ekipe. Zaslužujemo to! Nismo dobro startovali, ali igramo sve bolje i imamo dovoljno vremena da ispravimo greške.

Da li poznaješ novog trenera i kakvi su prvi utisci?

LM: Nisam imao priliku da radim sa njim do sada, ali naravno da znam ko je on, svi znaju. Svaki trener donosi nešto novo, donosi svoj stil igre. Želimo da unapredimo igru u odnosu na jesenji deo sezone.

Crvena zvezda igra protiv Milana u februaru. Kakva je tvoja prognoza?

LM:  Pratio sam utakmice Zvezde koliko sam god stigao. Imaju dobar tim, dobre rezultate! Milan je na papiru veliki favorit, ali mislim da Zvezda ima šanse! Uz dobru igru i malo sreće mogu da prođu dalje. Želim im to od srca!

Jedan deo karijere si proveo u Grčkoj. Koje su sličnosti, a koje razlike između njihovog prvenstva i Superlige Srbije?

LM: Pa mislim da je razlika u tome što u Grčkoj ima veći broj jačih utakmica. Od šest do osam derbija po sezoni, ekipe koje su konstantne u Evropi. Nadam se i iskreno verujem u to da će kroz koju godinu i Srbija imati više predstavnika u Evropi.

Reprezentacija Srbije je saznala protivnike u kvalifikacijama za Svetsko prventsvo. Kakve su šanse Orlova za odlazak na SP?

LM: Voleo bih da se plasiramo na SP! Ne bih da mnogo pričam o grupi, to nije nikakvo merilo. Portugal svakako  jeste favorit, ali nismo ni slabiji, a ni jači. Danas nema slabe reprezentacije! Želim im puno sreće i plasman na najveće takmičenje!

Da li bi izdvojio najdrži pogodak u karijeri?

LM: To je svaki pogodak koji je doprineo ekipi u tom trenutku, koji nam je doneo pobedu. Ako bih baš morao da izdvojim, to je svakako gol na derbiju. On je od velikog značaja za mene i na privatnom i na poslovnom planu. Bilo je zaista dosta dragih golova!

Za koga navijaš u Ligi šampiona?

LM: Navijao sam prethodne sezone za PSŽ. Do sada na polici nemaju pehar prvaka Evrope i mislim da je ove sezone pravo vreme za titulu.

Nastupao si za mladu reprezentaciju Srbije. Kakvo značenje ima taj period u tvojoj karijeri? Šta za tebe predstavlja nacionalni dres?

LM: Počeo sam još u U17 selekciji. Za U20 sam odigrao preko 20 utakmica, bilo je i golova! To je veliko iskustvo, čast, ponos… Divan je osećaj braniti boje svoje države. Dosta mi je značilo! Ostaje žal što nikada nisam zaigrao za A selekciju, ali jedna stvar koja će uvek ostati značajna u mojoj karijeri jeste to da mogu da se pohvalim nastupima za omladinsku reprezentaciju. Ostaće negde upisano da sam nekadašnji mladi reprezentativac. Nismo se proslavili na EP-u... Dodao bih da mi dodatno znači što sam pored toliko igrača, baš ja bio deo selekcije. Uvek sam davao 100 posto na terenu, neopisiv osećaj jednostavno….

Igrao si u karijeri sa velikim brojem poznatih, odličnih fudbalera. Ko su najbolji među njima?

LM: Imao sam priliku da nastupam sa velikim brojem vrhunskih igrača. Delio sam svlačionicu sa igračima iz A reprezentacije, iz Premijer lige, oni su na najvišem nivou. Ne bih voleo da izdvajam nikog konkretno-zaključio je Luka Milunović u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter