0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ŽIGIĆ ZA HOTSPORT: ‘Otišao je kapiten Babić, imamo još dve-tri ponude!’

Objavljeno: 19.01.21 u 16:30

Direktno iz Antalije, za HotSport.rs govorio je šef stručnog štaba novosadskog Proletera, Branko Žigić.

Proleter je sa nekolicinom naših klubova otišao put Antalije, na pripreme za nastavak sezone. Tim povodom razgovarali smo sa trenerom Proletera, Brankom Žigićem.

Kako ste zadovoljni radom od igrača na pripremama?

: Prednjači pozitivna energija, na svakom treningu. Igrači maksimalno ispunjavaju sve obaveze, uz kvalitetan rad i fenomenalne uslove od strane domaćina. S obzirom na deo priprema u kome se nalazimo, gde je akcenat stavljen na fizičkoj pripremi, rad je odličan. Oseti se blaga doza umora, što je i normalno ali uz osmeh i loptu sve se brzo zaboravlja.

 

FOTO: FK Proleter

Kako ste zadovoljni uslovima u hotelu Fame Residance u Lari?

: Uslovi u hotelu su fenomenalni. Od usluge, kvaliteta hrane, odmora, jednostavno nema zamerki. Apsolutno ispunjavaju sve što je igračima potrebno da se što bolje pripreme za napore koje ih čekaju naredne dve nedelje. Klub smo koji već četvrtu godinu za redom koristi ove uslove, pokazalo se uvek kao dobro i stvarno nema mesta za bilo kakve promene u zimskom periodu.

Kako se igrači snalaze u hotelu, imajući u vidu da su konstantno u sklopu hotela i kakvo je generalno zdravstveno stanje igrača?

BŽ: Osete se posledice pandemije COVID-19, koja je i dalje prisutna, uz sve određene mere prevencije. Radi se o izuzetno velikom prostoru, gde su ekipe iz ostalih zemalja ravnomerno raspoređene. Korišćenje maski je obavezno, igrači većinu svog slobodnog vremena provode u sobi ili u šetnji u sklopu hotela. Sve pohvale za organizaciju u samom hotelu. Hvala Bogu nemamo za sad bolesnih igrača, što se pokazalo i pre dolaska gde su svi bili podvrgnuti testiranju, a i na terenu je ista slika povodom toga. Iskreno se nadam da će tako i ostati po povratku u Srbiju, jer nam je svaki igrač veoma bitan.

Kada se mogu očekivati pojačanja i na kojim pozicijama?

BŽ: Što se tiče pojačanja, mi smo na svakoj poziciji duplirali mesta. Bez zdrave konkurencije nema ni tima, novajlije su se za sad pokazale kao pravi izbor. Uglavnom su nam cilj mlađi igrači jer se Proleter godinama ističe kao prava sredina za njih, što realno i jeste. Tu pre svega mislim na Tomovića, Marjanovića, Golubovića, Dragičevića. Biće prostora i za iskusnije ali će prvenstveno odlasci diktirati dolaske, zadržali smo 90% ekipe od prošle godine što je vrlo bitno i jako dobro.

Poraženi ste na prvom probnom meču, uprkos dobroj igri, pali ste u završnici, kako ste zadovoljni?

BŽ: U prvoj utakmici smo poraženi minimalnim rezultatom od ukrajinskog superligaša Kolosa, u samoj završnici, golom iz jedanaesterca. Rezultat je sigurno bio u drugom planu, ali ono što raduje je svakako dobra igra, odnos, želja i prilike koje smo imali na meču. Šteta što nismo uspeli da postignemo gol. Evidentno se oseti umor kod igrača, kao normalna stvar. Siguran sam da se nalazimo na dobrom putu, ono što nas nije krasilo prvi deo sezone, realizacija se pokazala kao isti problem, ali smo mnogo više nego inače pokušavali da ugrozimo gol protivnika, čime ćemo se baviti najviše u ovim pripremama.

FOTO: HotSport- Branko Žigić

Radi se jako, danas ste prvi put igračima nakon teretane dali slobodan dan, kako Vam se čine pripreme za sada?

BŽ: Naravno posle napornog i dobrog rada, najbitniji je kvalitetan odmor. Igrači su ga sigurno zaslužili po svemu prikazanom do sad. Idemo dobro, imamo još dosta vremena da se bavimo jakim treningom, principima igre kojoj težimo, i četiri utakmice da se što bolje uigramo i spremno dočekamo nastavak jesenje trke i utakmicu sa Radom.

Kakvi su uslovi u Antaliji, kada govorimo o samim terenima i mestima za trening?

BŽ: Stvarno je teško opisati o kakvim se terenima radi ovde u Antaliji, bar na ovima na kojima mi treniramo i igramo utakmice. Siguran sam da sve ekipe imaju slične ili iste uslove. Treba doći i videti. Fenomenalno. Vremenski uslovi su dobri, tereni za rad još bolji, svi potrebni rekviziti od vode, pomoćnih golova, malih golova, svlačionica, usluge prevoza, same organizacije, bez primedbi. Ovo mnogim zemljama verovatno i klubovima nedostaje. Ne mora u ovolikoj meri, ali za normalan rad bi svi morali da imaju.

Da li se neko već sada ističe ili je još rano za to?

BŽ: Meni je najbitnije da kao grupa napredujemo iz dana u dan. Od onih najsitnijih stvarčica, poštovanja vremena pa sve do postizanja gola na utakmici. Za sad su svi kao jedan. Svi vredno rade i svako se bori za svoj dres i svoje minute. Verujem da će vremenom dobar kolektiv izbacivati pojedince, kao što je bio slučaj i prošle sezone. Ne volim kad se pojedinac ističe svojim lošim ponašanjem iznad ekipe ili da na utakmicama igra samo on. Onda nismo na dobrom putu. Kao grupa su sjajni za sada, a isto tako će se nagraditi svakog ko ostavi srce na travi na svakom treningu.

Za sam kraj, ko definitivno napušta Proleter, a ko eventualno dolazi?

BŽ: Za sad se više priča o odlascima. Prvi koji nas je napustio je dugogodišnji igrač Proletera u više navrata, kapiten Siniša Babić. Odigrao je sjajnu polusezonu, postigao pet golova, imao nešto manje asistencija, i odatle je došlo veliko interesovanje. Uz dogovor sa klubom uspešno je realizovao trensfer. Ima tu još interesovanja o dvojici ili trojici igrača koji su blizu prelaska u drugi klub, ali otom potom, ne treba pričati dok se ne desi. Svakako razmišljamo uveliko i o njihovim zamenama, ali nećemo još o imenima. Nadamo se da ih neće biti puno. Plus velika stvar za klub je poziv dvojici standardnih igrača na turneju sa A reprezentacijom, Andrejevića i Pejića. Svojim igrama su zaslužili taj poziv, a nama remeti blago plan priprema jer se radi o vrhunskim momcima i profesionalcima, koji nedostaju treningu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter