0
Evrokup

FOTO: KK Partizan

SAŠO FILIPOVSKI I DŽOŠUA PERKINS SAGLASNI: „Ključ za pobedu je kvalitetna odbrana!“

Objavljeno: 19.01.21 u 12:20

Košarkaši Partizana večeras od 20:45 gostuju ekipi Metropolitana u Parizu u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Trener Sašo Filipovski ističe da Partizan čeka teška utakmica i da u ovoj fazi takmičenja nema slabih protivnika.

– Okrećemo se novim izazovima i očekivanja od ove utakmice su da pre svega damo svoj maksimum. Metropolitans je ekipa koja je u prvom kolu iznenadila Lokomotivu iz Krasnodara, u utakmici koju su odigrali zrelo i jako. Imaju dobru ekipu i pokazali su visok kvalitet. Ako odigramo borbeno i mudro, imamo šansu i možemo ih iznenaditi. Čeka nas izazov, u Top 16 fazi takmičenja nema loše ekipe i daćemo sve od sebe da odigramo na visokom nivou. Francuska ekipa se pojačala sa plejmejkerom Stolom, koji ima brz šut za tri poena, stoga moramo da na njemu odigramo dobru odbranu. Sa druge strane, imaju brze i jake igrače ispod koša, brzi su u tranziciji i napadaju jedan na jedan. Igraju košarku koja je mešavina francuske košarke i sistema igre koji je uspostavio trener Zdovc. Naša šansa je u dobroj odbrani, skoku u napadu, da igramo maksimalno timski i da sve igrače uključimo u igru – izjavio je Filipovski.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Novi plejmejker Partizana, Perkins Džošua, izjavio je da je ovo još jedan test za njegovu ekipu.

– Metropolitans je još jedan kvalitetan tim koji ima dobre bekove, dobre šutere i sa razlogom igraju u Top 16. Ovaj meč je još jedan test za nas, ali mu se radujemo. Ključ za pobedu biće timska odbrana, zajednička timska igra, kroz koju ćemo sprovesti u delo trenerovu strategiju za ovu utakmicu. Moramo da igramo jedni sa drugima i jedni za druge i to će nas dovesti do pobede -zaključio je Perkins.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter