0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Harden i Durent slomili Janisa, Kari srušio šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 19.01.21 u 09:14

Šest mečeva odigrano je u NBA u noći između ponedeljka i utorka. Pobede su slavili Memfis, Bruklin, Toronto, Čikago, Majami i Golden Stejt.

Košarkaši Bruklin Netsa pobedili su Milvoki Bakse sa 125:123.

Veoma zanimljiva i uzbudljiva utakmica rešena je tek u finišu, iako su domaći uglavnom imali prednost, čak sredinom treće četvrtine i dvocifrenu. Baksi su uspeli da se vrate i prirede neizvesnu završnicu, ali ona na scenu stupa Durent, koji poslednjom trojkom na meču rešava sve dileme oko pitanja pobednika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najefikasniji kod pobedničke ekipe bio je Džejms Harden sa 34 poena, 12 asistencija i šest skokova, dok je Durent dodao 30, uz devet skokova i šest asistencija. Kod Milvokija je najbolji bio Janis Adetokumbo sa 34 poena i 12 skokova, a najveću pomoć je imao u Krisu Midltonu, koji je utakmicu završio sa 25 poena, a imao je i po četiri skoka, odnosno asistencije.

Ovo je drugi trijumf Netsa otkako je Harden stigao, a ukupno deveti i sada su 5. na Istoku. Milvoki je drugi sa učinkom 9-5 i naredni meč igraju sa LA Lejkersima.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

Golden Stejt je slavio na gostovanju Los Anđeles Lejkersima i šampina savladao rezultatom 115:113. Iako su Lejkersi bili dominantni tokom prvog poluvremena i na odmor otišli s ‘plus 16’, Voriorsi su uspeli u trećoj i četvrtoj četvrtini. Gosti su izjednačili na nešto malo više od tri minuta do kraja (108:108), a onda poenima Grina i Karija stigli do vođstva. Na kraju, Lebron je imao trojku za pobedu, koju nije pogodio.

Stef Kari bio je najefikasniji među Voriorsima sa 26 poena i sedam asistencija. Keli Obre pratio je sa tri poena manje, Erik Paskal dodao je 19, a Endrju Vigins 18. Na drguoj strani je Denis Šroder nanizao 25 poena, Lebron Džejms je ubacio 19 i po pet skokova i asistencija, a Entoni Dejvisa dao je 17 poena uz isto toliko skokova i sedam asistencija. Sa 17 poena i osam skokova meč je završio Montrazel Harel, a Kajl Kuzma zabeležio je dabl-dabl sa 15 poena i deset skokova.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

Košarkaši Dalasa zabeležili su novi poraz, i to ubedljiv, od Toronta – 116:93. Razlog za ovakav ishod se može tražiti u nešto slabijoj partiji najboljeg igrača Mavsa, koji je utakmicu završio tek kao treći strelac u svojoj ekipi, iako je na terenu proveo najviše minuta, 35.

Slovenac nije ubacio nijednu trojku (0/3), iz igre se generalno mučio (4/11), a jedino sa slobodnim bacanjima nije imao problema (7/8). On je meč okončaoo s 15 poena, devet asistencija i sedam skokova.

Od njegovih saigrača najbolji je bio Kristaps Porzingis sa 23 poena i devet skokova, Burk je dodao 17, a Džonson 15. Srpski centar Boban Marjanović je na parketu proveo tek nešto više od tri minuta, što nije bilo dovoljno vremena da popuni bilo koju kolonu. Kod Toronta Kajl Lauri je bio odličan sa 23 poena, devet skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Bučer sa 21 poenom i 10 skokova, a Anunobi je imao dabl-dabl, 13 poena i 11 skokova.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

NBA, rezultati:

Memfis Grizlis – Finiks Sans 108:104

Bruklin Nets – Milvoki Baks 125:123

Toronto Reptors – Dalas Maveriks 116:93

Čikago Buls – Hjuston Rokets 125:120

Majami Hit – Detroit Pistons 113:107

Los Anđeles Lejkers – Golden Stejt Voriors 113:115

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter