1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

BIRMANČEVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Svi znaju za koga ja navijam, želim u Španiju!’

Objavljeno: 19.01.21 u 18:46

Da je jedan od najvećih talenata na ovim prostorima, ne govore samo sprski, već i gotovo svi evropski fudbalski stručnjaci.

Za HotSport.rs je govorio jedan od najvećih talenata, ali i već sada najboljih igrača Superlige Srbije, Veljko Birmančević. Momak koji brani boje beogradskog Čukaričkog igra vrhunski drugu sezonu za redom i svojim talentom izaziva uzdahe gledaoca.

Sigurno da imponuje pozicija jednog od traženijih mladih fudbalera u Srbiji. Kako ste uspeli da od „odbačenog Partizanovog“ klinca, dođete do zvezde Čukaričkog?

VB: Hvala na komplimentima. Mislim da sam talenat oduvek imao i pokazivao. Jednostavno trebalo je malo vremena da sazrim i ojačam kako bi sve došlo na svoje. Hvala Čukaričkom što mi je omogućio da se predstavim u najboljem svetlu.

FOTO:FK Čukarički

Sjajna sezona već sada 17 utakmica, šest golova, pet asistencija, kako si ti zadovoljan?

VB: Zadovoljan sam naravno, posle dobrih igara od ranije sad su na sve to došli i golovi i asistencije. Uvek može bolje toga sam svestan, tako da ću se i potruditi da bude tako.

Otišli su Eze i Endaj iz Čukaričkog, sada ti se otvara još više prostora. Da li misliš da po učinku možeš da nadmašiš prvu polusezonu?

VB: Klub mi je stvarno uvek na prvom mestu. Bitno je da Čukarički pobeđuje iz utakmicu u utakmicu, a ja ću kao i uvek davati 100% da pomognem u tome.

FOTO: FK Čukarički

Po medijima se provlači pitanje tvoje „navijačke pripadnosti“, odnosno da li si pristalica Zvezde ili Partizana. Šta ti imaš da kažeš po tom pitanju?

VB: Ne bih stvarno više da govorim na tu temu. Dosta se oko toga pisalo u medijima i mislim da sad svi znaju moju navijačku pripadnost. Ja sam prvenstveno profesionalac i u svakom klubu u kom sam igrao, u kom igram i u kom ću igrati, uvek ću davati svoj maksimum.

[socialpoll id=“2717244″]

Kada ne govorimo o večitim rivalima, za koji klub bi voleo jednog dana da zaigraš i na koga se u ovom trenutku ugledaš?

VB: Cilj mi je da jednoga dana zaigram u Španiji. To je želja od malena i cilj kojem težim. A i stil igre mislim da bi mi u potpunosti odgovarao i gde bi se perfektno uklopio. Uzor – Mesi i samo Mesi. Fudbaler sa druge planete definitivno.

Poziv za praktično B tim reprezentacije je sigurno važan, kakav je osećaj predstavljati svoju zemlju i biti reprezentativac?

VB: San snova. Najveća želja svih nas je da zaslužimo poziv naše najbolje selekcije. Nema lepšeg osećaja nego obući dres reprezentacije Srbije.

0
0

1 Komentara

  1. Kome si ti interesantan cergarcicu? Ajd voznja,pa ni Cerga te nece,da s sta vredeo ostao bi u Partizanu. Bioje to prevelik zalogaj za tebe. Zatebe je klub nivoa Bate ili Slovan!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter